De Kloosterstraat is sinds een half jaar een schoolstraat. 

De Kloosterstraat is sinds een half jaar een schoolstraat. © ram

Schoolroutekaart toont leerlingen veiligste weg

Merksplas -

Het gemeentebestuur van Merksplas heeft samen met een aantal partners een schoolvervoerplan gemaakt. Een routekaart voor de leerlingen maakt daar deel van uit.

Onder andere de scholen en politie waren betrokken bij de opmaak van het schoolvervoerplan. Uit een enquête bij 463 kinderen en ouders blijkt dat 69% van de leerlingen van Qworzo en 60% van de Vrije Basisschool te voet of met de fiets naar school komen. De gemeente wil dat aantal graag nog verhogen. Op de schoolroutekaart staan daarom aanbevelingen voor de veiligste weg naar school vanuit de vier windstreken in Merksplas.

Daarnaast heeft de gemeente de voorbije maanden acties ondernomen om de veiligheid op de aangeduide routes nog te verhogen. De Kloosterstraat is voortaan een schoolstraat, die bij het begin en einde van de schooldag autovrij blijft. De Gezellestraat, Albertstraat en Bevrijdingsstraat zijn fietsstraten. Ook de fietsdoorsteek op Spelewei is een gevolg van het schoolvervoerplan. De locaties van de gemachtigde opzichters zijn op twee plaatsen gewijzigd. Het gemeentebestuur zoekt extra vrijwilligers die als gemachtigd opzichter willen helpen bij het veilig oversteken van de kinderen. (ram)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio