De grote studio 9 werd reeds ingeruild voor de foyer van AED Studios. 

De grote studio 9 werd reeds ingeruild voor de foyer van AED Studios. © Filip Spoelders

Vaccinatiecentrum verdubbelt zijn capaciteit voor toedienen van boosterprik

Lint, Boechout -

Slechts een goede maand na het verkleinen van zijn oppervlakte moet het vaccinatiecentrum ZORA bij AED Studios in Lint weer vergroten. De volgende dagen worden de vaccinatielijnen zelfs verdubbeld.

Filip Spoelders

Tijdens de tweede helft van oktober verhuisde het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Lint, Mortsel, Boechout, Edegem, Hove en Kontich van de grote studio 9 naar de foyer van AED Studios. Nu moet er weer vaart komen in het toedienen van de boosterprik.

“In de foyer is ruimte voor vier priklijnen. Boven de foyer hebben we ongeveer dezelfde locatie waar we nog eens vier vaccinatielijnen gaan opstarten. Momenteel is het centrum vier dagen geopend maar daar zal ook een dag extra bijkomen”, overloopt burgemeester van Boechout, Koen T’Sijen (PRO Boechout-Vremde) de situatie.

Naast de lopende televisieopnames wordt het bij AED Studios opnieuw drukker. “In onze aangesloten gemeenten heeft vijftien procent van de inwoners zijn derde prik gekregen. Op dit moment is het de beurt aan de 3.700 personen uit de zorg. Nadien volgen de mensen die ingeënt zijn met Johnson & Johnson, de personen met AstraZeneca en de 60-plussers. We hopen tegen midden februari rond te zijn.”

Volgens de burgemeester kunnen vanaf januari mogelijk ook de kinderen van 5 tot 12 jaar in Lint hun vaccin krijgen. Voor Boechout gaat het om 952 kinderen.

Vierde prik?

De derde vaccinatieronde moet nog op topsnelheid komen, maar er wordt reeds gesproken over een vierde prik, zeker met de mogelijk besmettelijkere variant die eraan komt. Bij het Lintse vaccinatiecentrum houden ze daar rekening mee. “In ieder geval kunnen we onze ruimte bij AED Studios al zeker huren tot eind april 2022. We houden rekening met een vierde prik. Dit gegeven bestuderen we op dit moment.”

Ondertussen past Boechout de regel rond het Covid Safe Ticket iets strenger toe dan voorgeschreven. “Bij evenementen in theaterzaal Vooruit, zaal De Sneppe en zaal Den Boom zal altijd het Covid Safe Ticket worden gevraagd, ook wanneer het om bijeenkomsten met minder dan vijftig personen gaat”, geeft T’Sijen nog mee.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio