Martinus Dienjens maakt zich zorgen over de stabiliteit van de bomen achteraan. Volgens de boomchirurg die De Ideale Woning langs stuurde, stelt er zich geen probleem. 

Martinus Dienjens maakt zich zorgen over de stabiliteit van de bomen achteraan. Volgens de boomchirurg die De Ideale Woning langs stuurde, stelt er zich geen probleem. ©  Patrick De Roo

Boomchirurg na klacht bewoner Albert Dickschenstraat: “Boom verkeert in perfecte gezondheid

Wilrijk -

In opdracht van De Ideale Woning heeft een boomchirurg een hoge boom onderzocht in de Albert Dickschenstraat in Wilrijk. Een buurtbewoner uitte zijn bezorgdheid omtrent de veiligheid. “Maar volgens de deskundige stelt er zich geen probleem en verkeert het groene exemplaar in perfect staat”, zegt woordvoerder Lutgard Heyvaerts.

Het was buurtbewoner Martinus Dienjens uit de Albert Dickschenstraat die zich zorgen maakten over de stabiliteit van een boom in de achterliggende tuin. Oorspronkelijk kreeg hij geen reactie van De Ideale Woning, de sociale huisvestingsmaatschappij die eigenaar is van de gronden waarop de bomen staan. Nadat hij zijn verhaal had gedaan in Gazet van Antwerpen stuurde De Ideale Woning alsnog een boomchirurg ter plaatse. Diens onderzoek is intussen afgerond.

LEES OOK. Buur bezorgd over 35 meter hoge bomen: “De Ideale Woning moet veiligheid garanderen”

“Volgens de deskundige is er geen probleem met de boom en verkeert hij in perfecte gezondheid”, zegt Lutgard Heyvaerts, woordvoerder van De Ideale Woning. “Er dreigt dus geen onmiddellijk gevaar. Er zou pas een probleem ontstaan als men de boom zou gaan snoeien doordat die dan gaat rotten. Om al deze redenen adviseert de deskundige om de boom niet te snoeien of te rooien. De Ideale Woning volgt de deskundige in zijn conclusie. Dit sluit ook aan bij de inspanningen van de sociale huisvestingsmaatschappij om zuinig om te springen met het aanwezige groen en het milieu.”

 

 jas

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio