Artist in Residence Karen François aan het MAS. 

Artist in Residence Karen François aan het MAS. © Jan Van der Perre

MAS opent jongerenpop-up ‘De Marina’: een plek waar amusement en erfgoed hand in hand gaan

Antwerpen -

MAS in jonge handen, de jongerenploeg van het museum, opent op 2 december een plek voor jongeren: de Marina. Op die manier nodigt het museum jonge mensen uit om te komen studeren, zich te amuseren en wat stil te staan bij het erfgoed van morgen.

De Marina komt in een van de paviljoenen naast het MAS. Het wordt een plek waar jongeren coronaproof kunnen samenkomen. Tot 30 april zullen ze er terechtkunnen voor heel wat activiteiten en interventies die hen hopelijk over ons erfgoed doen nadenken. Want het MAS wil van de jongeren ook weten wat in hun ogen het erfgoed van morgen is.

De Marina opent op 2 december de deuren. Er komt een studeer- en samenwerkplek voor studenten, een Poep-up expo in de toiletten van Studio Stoutpoep en een gepimpte centjesmachine met kleine erfgoedcadeautjes. Daarnaast is er ook een Secret Santa, waar de hele stad aan kan deelnemen om cadeautjes te kopen voor elkaar.

Artist in Residence Karen François zal op haar beurt ‘Mijn Spul’ organiseren: een kleine shop met merchandising van zichzelf en van andere kunstenaars. Denk onder meer aan opgezette feestbeesten van Viktor Leestmans of tekeningen van Jongojim en Charlotte Dumortier.

 evw

De Marina zal van dinsdag-zondag open zijn tussen 10-17u.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio