Café Capital in betere dagen. 

Café Capital in betere dagen. © Kioni Papadopoulos

Café Capital blijft voorlopig gesloten: zowel nachtclub als brasserie gaat dicht

Antwerpen -

Een opvallende beslissing van Anthony Van Isacker van Grand Café Capital. Hij sluit niet alleen de nachtclub van de zaak, maar ook het brasseriegedeelte. “De coronamaatregelen maken het onhoudbaar om nog open te blijven.”

Rebecca Van Remoortere

Zolang de huidige maatregelen gelden, blijven de deuren van Grand Café Capital in het Antwerpse Stadspark gesloten. Het café heeft een clubgedeelte en dat mag hoe dan ook niet meer openen onder de huidige regels. De brasserie mag dat in principe nog wel. Of toch voor gezelschappen van maximaal zes personen aan tafel en tot 23u ’s avonds.

“Dat is geen optie voor Grand Café Capital“, zegt eigenaar Anthony Van Isacker. “De brasserie draait voor een heel groot deel op bedrijfsfeesten, verjaardagsgezelschappen en groepen. Zo’n 75% van onze omzet in de winter draaien we door reservaties van groepen van 20 tot 150 personen. Er komen ook kleinere gezelschappen eten, maar die zijn in de absolute minderheid. Te weinig om het personeel in dienst te houden”, zegt Anthony.

“We liggen in het midden van het Stadspark en moeten het voor een stuk ook hebben van mooi weer. In dit grijze regenachtige weer komen mensen niet buiten ,dus ook dat zorgt weer voor minder klanten. Het was de beste beslissing om te sluiten.”

Het vaste personeel wordt nu op technische werkloosheid gezet, maar de vele flexijobbers krijgen geen werkloosheidsuitkering. “Of er nog steunmaatregelen komen en of we nog gecompenseerd worden, is niet duidelijk. We horen in ieder geval niks van de overheid. Op 1 oktober konden de clubs weer opengaan. Diezelfde dag ging het btw-tarief meteen van 6% naar 21%. Ze houden geen rekening met onze kosten en met het feit dat de nachtclubs 17 maanden moesten sluiten.”

Dat er nog eindejaarsfeesten aankomen in de brasserie of de nachtclub betwijfelt Anthony. “December is het normaal hoogseizoen in onze club. Dan vinden normaal veel eindejaarsevents en feesten plaats. Dat valt allemaal weg. We overleven nu gelukkig nog door onze twee andere zaken: Bistro Pompidou en Pain Pidou in Wilrijk. Met Pain Pidou verhuizen we trouwens naar een groter pand op de Eglantierlaan 97. Dus werk is er nog genoeg.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio