In de Van Wesenbekestraat, naast het Koningin Astridplein, is dinsdagochtend een man gewelddadig overvallen in zijn woning. 

In de Van Wesenbekestraat, naast het Koningin Astridplein, is dinsdagochtend een man gewelddadig overvallen in zijn woning. ©  Joris Herregods

Man gewelddadig overvallen in woning naast Astridplein, politie pakt twee verdachten op

Antwerpen -

In de Van Wesenbekestraat, naast het Koningin Astridplein, is dinsdagochtend een man gewelddadig overvallen in zijn woning. De man had via zijn raam om hulp geroepen, waarop de politie werd gewaarschuwd. Twee verdachten zijn gearresteerd.

nelo

“Vanmorgen rond 9.40u kregen we de melding dat iemand was overvallen in zijn woning”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. Het slachtoffer had via het raam naar buiten om hulp geroepen. De politie is de woning van het slachtoffer binnengegaan en trof de man met ernstige verwondingen aan.

“Hij verklaarde dat de overvallers hem gekneveld en geslagen hadden toen hij na zijn wandeling met z‘n hond opnieuw was thuisgekomen.” De politie startte meteen een onderzoek, zowel door de interventieploegen ter plaatse als via het realtime intelligence center.

Het snelleresponsteam (SRT) kon deze voormiddag al twee verdachten arresteren. “Hun betrokkenheid wordt onderzocht, al zijn er verschillende bezwarende elementen gevonden”, aldus Bruyns.

Het gerechtelijk lab voert een sporenonderzoek op de plaats van de feiten. De precieze omstandigheden en context worden momenteel nog onderzocht.

(nelo)

De Van Wesenbekestraat, naast het Koningin Astridplein. 

De Van Wesenbekestraat, naast het Koningin Astridplein. ©  Joris Herregods

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio