De grote sporthal van campus Rozenberg krijgt een uitbreiding door een aanbouw met bergingsruimte en een danszaal.

De grote sporthal van campus Rozenberg krijgt een uitbreiding door een aanbouw met bergingsruimte en een danszaal. © Tommy Maes

Vlaamse steun voor uitbreiding sporthal campus Rozenberg en vernieuwing speelplaats campus SJB

Mol -

Via AGION investeert Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) 795.077 euro in twee Molse scholen. Het geld zal gebruikt worden voor de uitbreiding van de grote sporthal van campus Rozenberg en de vernieuwing van de speelplaats van campus Sint-Jan Berchmans.

In deze regeerperiode investeert de Vlaamse regering in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) maakt onderwijsminister Weyts 795.077 euro vrij voor twee bouw- en verbouwingswerken van scholengroep KSOM in Mol.

Zo wordt er 404.072 euro vanuit AGION vrijgemaakt voor de uitbreiding van de achterste sporthal van campus Rozenberg. “Campus Rozenberg heeft het aanbod aan sportrichtingen uitgebreid, onder meer met een opleiding dans”, zegt Mario Hannes, algemeen directeur van KSOM.

“Dit schooljaar is de richting in het derde jaar gestart. Stap voor stap komt daar dus een vierde, een vijfde en een zesde leerjaar bij. Daarom wordt de grote sporthal uitgebreid met een aanbouw. Op het gelijkvloers komt een uitgebreide berging, en op de eerste verdieping wordt een danszaal gebouwd. Die ruimte kan ook worden gebruikt voor gevechtssporten, zodat ’s avonds sport- en dansclubs er gebruik van kunnen maken. Op die manier vullen we ook een nood aan extra sportinfrastructuur op. Dat gebeurt ook in overleg met het gemeentebestuur.”

De speelplaats van Campus Sint-Jan Berchmans wordt in de zomer vernieuwd.

De speelplaats van Campus Sint-Jan Berchmans wordt in de zomer vernieuwd. © Tommy Maes

Amfitheatervormige zithoek

Campus Sint-Jan Berchmans kan dan rekenen op 391.005 euro steun vanuit AGION voor de vernieuwing van de speelplaats. “De speelplaats van de school en de fietsenstalling worden volledig vernieuwd”, vertelt Hannes. “Zo wordt er onder meer een amfitheatervormige zithoek gecreëerd en een aparte speelplaats voor de eerste graad. De huidige bomen op de speelplaats blijven behouden, op twee bomen na die niet meer in goede staat zijn. Deze werken staan ook gepland in de zomer. Ook wordt er een doorgang gemaakt tussen de school en woonzorgcentrum Ten Hove, zodat bewoners onder meer kunnen wandelen in de educatieve tuin van de school.

“Het is mooi dat Vlaanderen investeert in twee campussen van het Katholiek Secundair Onderwijs in Mol”, zegt schepen van Onderwijs Hilde Valgaeren (N-VA), “Met een nieuwe danszaal en de uitbreiding van de berging van hun sporthal kan campus Rozenberg zich nog meer profileren als sportschool. De investeringen in campus Sint-Jan Berchmans zorgen dan weer voor een mooie en verbeterde speelplaats.” (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio