De foto van Nancy Geerts werd geselecteerd voor de postkaart van Heist-centrum. “Ik ben heel aangenaam verrast”, zegt ze. 

De foto van Nancy Geerts werd geselecteerd voor de postkaart van Heist-centrum. “Ik ben heel aangenaam verrast”, zegt ze. © Gemeente Heist-op-den-Berg - Nancy Geerts

Postkaarten tonen Heistse wintertaferelen: “Reeks met zomerbeelden volgt nog”

Heist-op-den-Berg -

De gemeente Heist-op-den-Berg en haar deelgemeenten zijn vereeuwigd in een reeks van zes nieuwe winterse postkaarten. In het voorjaar volgt een reeks met zomerse taferelen. De foto’s zijn allemaal gemaakt door inwoners na een oproep van team Toerisme. Wie nog een beeld wil insturen voor de zomerreeks, kan dat voorlopig nog steeds doen.

Kristof Van Rompaey

De vorige postkaarten van Heist-op-den-Berg waren behoorlijk verouderd. Daarom lanceerde het team Toerisme in augustus een oproep naar nieuwe beelden uit alle deelgemeenten. Die werd gretig beantwoord door allerlei inwoners met een oog voor compositie.

© Gemeente Heist-op-den-Berg - Walter de Prins

“Onze vraag leverde ook veel mooie winterse beelden op”, zegt Christine De Ceuster van het team Toerisme. “Zo is het idee ontstaan om er nog voor de kerstperiode een reeks nieuwe postkaarten mee te lanceren. Alle inwoners die dat willen, kunnen hun kerst- en nieuwjaarswensen dus nog overmaken met een kaartje vanuit hun eigen deelgemeente.”

© Gemeente Heist-op-den-Berg - Marc Van Dessel

In het voorjaar volgt dan de reeks met Heistse zomertaferelen. “We hebben al behoorlijk wat materiaal ontvangen, maar wie nog iets wil doorsturen, mag dat altijd doen”, zegt De Ceuster. “Hoe meer keuze we hebben, hoe beter. Intussen zijn we heel aangenaam verrast door de positieve reacties op onze winterkaarten. Ze zijn bij het team Toerisme verkrijgbaar aan 0,50 euro per stuk.”

 

 © Gemeente Heist-op-den-Berg - Heidi Tibackx

Op de postkaart van Heist-op-den-Berg zelf prijkt een foto van Nancy Geerts uit deelgemeente Hallaar. Vorige winter trok ze naar de berg om er een idyllische zonsondergang in de sneeuw vast te leggen. Ze is geen professional. Fotograferen doet ze vooral om tot rust te komen. “Ik nam de foto heel intuïtief met mijn smartphone”, vertelt ze. “Ik was zelfs al vergeten dat ik deze had meegestuurd. Ik ben dus heel aangenaam verrast.”

© Gemeente Heist-op-den-Berg - Geert Van der Auwermeulen

Meestal fotografeert Nancy natuurtaferelen, soms tot ongenoegen van wie met haar meewandelt. “Ik kan het echt niet laten om een foto te maken als ik onderweg iets boeiends tegenkom. Dat kan zelfs een grasspriet zijn met een waterdruppel eraan”, zegt ze. “Mijn kinderen worden daar soms gek van. Daarom ga ik graag alleen op wandel. Dan kan ik alle tijd nemen die ik nodig heb.”

© Gemeente Heist-op-den-Berg - Maria Van Asbroeck

Van sommige van haar landschapsfoto’s maakt Nancy aquarellen. Ze stuurde ook een reeks foto’s van de Nete door bij zonsopgang. “Zelf vind ik het prachtige beelden”, zegt ze. “Hopelijk wordt er eentje van gekozen voor de zomerreeks, maar natuurlijk zijn er veel kandidaten. We zullen zien. Ik had het sowieso al nooit gedacht om geselecteerd te worden.”

Team Toerisme, Postweg 6, 2220 Heist-op-den-Berg, 015.25.15.82, toerisme@heist-op-den-berg.be


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio