© Bart Van den Langenbergh

Voorwaardelijke straf voor man die drugs verhandelt

Herentals

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een 39-jarige man uit Herentals veroordeeld voor de verkoop van verdovende middelen en het bezit van verboden wapens.

De verdediging van Jurgen C. uit Herentals tekende vorige week in de rechtbank verzet aan tegen twee eerdere veroordelingen. Op 17 mei 2017 werd hij door de politie in Dendermonde betrapt met een boksbeugel en twee vouwmessen. De man kreeg een minnelijke schikking aangeboden, maar heeft dat bedrag niet betaald. Hij werd bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee maanden en 800 euro boete. Op 26 augustus 2020 werd de man ook bij verstek veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van 8.000 euro voor de handel in xtc en cocaïne. Op 18 april 2020 werd hij nog eens betrapt met twee dolkmessen.

De rechtbank ging in op de vraag van de advocate om een mildere straf op te leggen. Voor het bezit van verboden wapens krijgt C. een celstraf van twee maanden met uitstel en een boete van 400 euro effectief. Voor de verkoop van drugs is de celstraf van 18 maanden gekoppeld aan voorwaarden. De man moet meewerken met de justitieassistent, drugstesten laten afnemen en hij mag geen drugs meer gebruiken. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio