Bekende cafébazin Linda van Den Engel in ziekenhuis met corona: “Heb me nog nooit zo ziek gevoeld”

Antwerpen -

Linda Van Heymbeeck, de bekendste cafébazin van ’t Stad, is opgenomen in het ziekenhuis. De zaakvoerster van café Den Engel op de Grote Markt van Antwerpen is geveld door corona. Haar longen zijn zwaar aangetast en ze wordt beademd. “Ik heb me nog nooit zo ziek gevoeld”, zegt Linda.

Jan Stassijns

Café Den Engel, een van de bekendste kroegen van Antwerpen, zal het een tijdje zonder haar immer sympathieke cafébazin moeten stellen. Linda Van Heymbeeck ligt namelijk in het ziekenhuis met een coronabesmetting en ze heeft het zwaar te pakken. Haar beide longen zijn aangetast en praten verloopt moeilijk. “Ik kan niet goed doorpraten, want dan geraak ik in ademnood”, vertelt Linda ons aan de telefoon. Het gesprek wordt meermaals onderbroken door een zware hoest.

“Ik heb eerst geprobeerd om thuis uit te zieken”, zegt Linda. “De ziekenhuizen liggen al overvol, dus ik wilde die niet extra belasten. Maar na een paar dagen kreeg ik veel moeilijkheden om te ademen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog nooit zo ziek heb gevoeld. Het gevoel van doodgaan was heel nabij. Als je plots problemen krijgt met ademen, is dat heel beangstigend.”

Intussen wordt Linda beademd in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk. “Chapeau voor de verpleegkundigen en de artsen hier. Ze blijven me verzorgen met een glimlach. Ze leveren fantastisch werk. Dat kan ik van de contacttracing niet zeggen. Zij hebben me meer bang gemaakt dan gerustgesteld. Alles wat ze zeiden, ging in tegen wat mijn huisarts me vertelde. En toen de dame aan de telefoon meedeelde dat ze zich even ging informeren, werd de lijn verbroken. Onwaarschijnlijk.”

Linda wordt beademd in het Sint-Augustinusziekenhuis. 

Linda wordt beademd in het Sint-Augustinusziekenhuis. © rr

Honderden steunberichtjes

Linda postte het relaas van haar situatie maandagavond op Facebook. Meer dan achthonderd mensen lieten al een reactie achter om haar beterschap te wensen. “Ik heb me al beter gevoeld, maar ik lig hier niet weg te kwijnen, hoor. Ik krijg ongelooflijk veel berichtjes en ook die reacties op Facebook doen me enorm veel deugd.”

Toch zitten er ook een aantal bedenkelijke berichtjes tussen. “Er zijn blijkbaar mensen die er genoegen in scheppen dat ik in de kliniek lig. ‘Daar lig je dan, hé’, sturen ze me. Corona haalt bij sommigen echt het slechtste in de mensen naar boven.”

LEES OOK. Uitbaatster Den Engel stapt naar politie na intimidaties rond coronapas: “Er zijn grenzen overschreden”

Nog niet zo lang geleden kreeg Linda daar ook al mee te maken. Na de verplichting van het Covid Safe Ticket binnen in de horecazaken, begin november, kreeg ze zelfs bedreigingen. Er werd openlijk opgeroepen om café Den Engel te boycotten. “Ik heb toen klacht ingediend, omdat ik echt dreigtelefoons kreeg”, zegt Linda.

“Dat kon ik niet zomaar laten passeren. Ik kan me daar echt in opboeien, maar als ik me hier zo zie liggen, besef ik des te meer hoe belangrijk die maatregelen zijn. Anderzijds, ik ben wel twee keer gevaccineerd, dus dat zal die antivaxers ook wel weer stof geven om verder te doen. Maar volgens de dokter is dit echt uitzonderlijk. Ik ben niet meer van de jongsten, dat speelt ook mee natuurlijk. Ik sta voor een lang herstel. Maar dankzij al die leuke berichtjes en het fantastische team in Den Engel, sla ik me hier wel door.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio