Nina Lauwaert. ©  BELGA

Belgische selectiecommissie toont zich streng en neemt geen vrouwen mee naar EK veldlopen in Dublin

Belgian Athletics heeft dinsdag de selectie voor het EK veldlopen in Dublin op 12 december bekendgemaakt. De selectiecommissie stelde zich streng op en neemt slechts zeventien atleten mee, minder dan verwacht. Bij de elite vrouwen is er opnieuw niemand aangeduid.

Bron: BELGA

Net als bij het laatste EK veldlopen in Lissabon in 2019, oordeelt Belgian Athletics ook nu dat het niveau van de Belgische vrouwen te pover is om iemand uit te sturen. Een domper voor Nina Lauwaert, die zondag de selectiecross in Roeselare won. 

Bij de mannen mogen vier atleten naar Dublin: Michael Somers, Isaac Kimeli, Nicolaï Saké en Pieter-Jan Hannes. Voor die laatste wordt het een eerste individuele deelname aan een internationaal toernooi sinds de Spelen in Rio in 2016. Heel wat atleten hadden zondag gepleit voor het opvissen van Lander Tijtgat, die zijn schoen verloor en na een inhaalrace dertiende werd, maar daar ging de selectiecommissie niet op in.

Op de Mixed Relay stuurt België wel een ploeg uit. Elise Vanderelst, Vanessa Scaunet, Ruben Verheyden en Stijn Baeten moeten daar de Belgische eer hooghouden. Bij de beloften vrouwen is net als bij de elite vrouwen niemand geselecteerd. Bij de juniores en beloften mannen mogen telkens vier atleten naar Dublin. Bij de junioren vrouwen is één atlete geselecteerd.

De volledige selectie:

Elite mannen: Michael Somers, Isaac Kimeli, Nicolaï Saké, Pieter-Jan Hannes

Elite vrouwen: /

Mixed Relay: Elise Vanderelst, Vanessa Scaunet, Paulien Nelissen (reserve), Ruben Verheyden, Stijn Baeten, Sven Bombeke (reserve)

Beloften mannen: Guillaume Grimard, Marco Vanderpoorten, Arnaud Collard, Ward Leunckens

Beloften vrouwen: /

Junioren mannen: Mathias Lievens, Wout Louagie, Noah Konteh, Kobe Van Rie

Junioren vrouwen: Annelies Nijssen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek