©  rr

Zoek de 10 verschillen: onbekende kunstenaar maakt exacte sneeuwkopie van Venus van Milo in Brits park

Herfstiger dan het gure herfstweer dat we bij ons momenteel doormaken kan haast niet. Maar in het Verenigd Koninkrijk lijkt Koning Winter al in het land. Een onbekende kunstenaar ging afgelopen weekend in een park in de stad Sheffield creatief aan de slag met het eerste laagje sneeuw en creëerde een haast exacte kopie van het iconische standbeeld van de Venus van Milo.

Bron: BBC

Britten die het beroemde armloze standbeeld van de Venus van Milo willen bewonderen hoefden daarvoor de afgelopen dagen niet het Kanaal voor over te steken en een ticketje te kopen van het Louvre.

Vrijdag trok een koufront over het Britse eiland. Een onbekende kunstenaar, die zijn identiteit tot vandaag nog niet heeft prijsgegeven, nam die gelegenheid te baat om in het Endcliffe Park in Sheffield eens iets anders te boetseren dan de traditionele sneeuwpop met wortel als neus. Hij of zij maakte een haast minutieuze kopie van het Griekse beeldhouwwerk dat symbool staat voor eeuwige schoonheid.

De Venus-sneeuwpop is helaas niet het eeuwige leven beschoren, want in Groot-Brittannië klimmen de temperaturen alweer boven het vriespunt.  joro