Schepenen Inez Ven en Adinda Van Gerven en voorzitter van het Verbroederingscomité Carina Rotthier. 

Schepenen Inez Ven en Adinda Van Gerven en voorzitter van het Verbroederingscomité Carina Rotthier. © Jan Brys

Scholen knutselen kerstversiering voor zwaar getroffen Bad-Neuenahr

Brasschaat -

Enkele Brasschaatse lagere scholen zetten zich de voorbije weken aan het werk om kerstversiering te maken voor zusterstad Bad-Neuenahr die in juli zwaar werd getroffen door overstromingen.

In oktober trok er al een Brasschaatse delegatie naar Bad-Neuenahr om er financiële steun te overhandigen. Zij stelden er onder meer vast dat door de overstromingen alle kerstversiering in de kelders verwoest waren.

Schepen Adinda Van Gerven (N-VA): “We vroegen daarom aan onze scholen om de kinderen te laten knutselen voor onze getroffen zusterstad. De Wingerd, het Toverbos, Sint-Ludgardis, Mater Dei Driehoek en De Vlinder gingen op onze vraag in. Ze maakten onder meer kerstballen en versierden theelichtjes. Dit initiatief kadert in een reeks acties die vanuit Brasschaat worden opgezet om onze zusterstad te ondersteunen. Eerder tastten het gemeentebestuur en onze inwoners al in de buidel om Bad-Neuenahr financieel te steunen. Onze middelbare school, het GIB, organiseerde een succesvolle loop- en fietswedstrijd en kon zo 21.000 euro overhandigen. De zelfgemaakte kerstversiering vertrekt eerstdaags naar Duitsland. We hopen op deze manier toch enige kerstwarmte naar ginder te kunnen brengen.” (jbr)

Vastgoed

Jobs in de regio