© Karel Hemerijckx

Politie betrapt verschillende laagvliegers: “Met 143 km per uur over Putsesteenweg”

Bonheiden, Duffel -

De lokale politie Bodukap heeft de voorbije dagen op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Opvallend was dat er enkele bestuurders werden betrapt die het gaspedaal wel erg diep induwden en daardoor nu een rijverbod boven het hoofd hangt.

Dinsdagvoormiddag stond de flitser van de politie opgesteld in de Kruisstraat in Rijmenam, waar maximum 30 kilometer per uur mag worden gereden. Van de 134 gecontroleerde voertuigen reden er maar liefst 69 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg er 70 kilometer per uur.

Maandag was er een controle op de A. Stocletlaan in Duffel. Daar werd de snelheid van 831 voertuigen gecontroleerd. 30 bestuurders duwden het gaspedaal te diep in. Eén bestuurder werd geflitst met een snelheid van 107 kilometer per uur. Op de Stocletlaan is 50 kilometer per uur de maximale toegestane snelheid.

Vorige week waren er ook snelheidscontroles in Bonheiden. Op de Waversesteenweg werd gecontroleerd in de zone 30. Daar reden 14 van de 293 gecontroleerde voertuigen te snel. Ook in de zone 30 van de Gestellei was er een controle. Daar duwden maar liefst 79 van de 156 gecontroleerde bestuurders – 1 op 2 dus – het gaspedaal te diep in. Eén chauffeur klokte af met een snelheid van maar liefst 70 kilometer per uur.

Proces-verbaal

Ook op de Putsesteenweg in Bonheiden, waar maximaal 70 kilometer per uur mag worden gereden, controleerde de politie. 17 op 387 voertuigen reden er te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 143 kilometer per uur.

De betrapte bestuurders zullen allemaal een proces-verbaal krijgen. De chauffeurs die het echt te bont maakten, zullen één en ander mogen uitleggen aan de politierechter. Niet alleen riskeren ze een (hoge) boete, er hangt hen ook een rijverbod boven het hoofd. tdk

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio