© BELGA

Jubileum-editie Kerstjumping Mechelen (voorlopig) nog niet afgeblazen

Mechelen -

De kans bestaat dat er voor het tweede jaar op rij in de Nekkerhal geen Kerstjumping Mechelen wordt georganiseerd. “De nieuwe overheidsmaatregelen maken het ons zeer moeilijk om dit jaar Jumping Mechelen in te richten, maar we bekijken wat er misschien wel nog kan”, zegt het bestuur van Jumping Mechelen.

Leo De Nijn

Nochtans had het bestuur van Jumping Mechelen alles in gereedheid gebracht om er een volledig Covid Safe event van te maken. Alle bezoekers, ruiters en medewerkers konden tot voor een week toegang krijgen, maar moesten over een geldig coronacertificaat beschikken. Ook zou iedereen vanaf 10 jaar een mondmasker moeten dragen. “Enkel bij het zittend consumeren en voor wie paardrijdt, mag dit af. Op deze manier kan iedereen met een gerust hart naar Mechelen afzakken”, zo klonk het nog tot een week geleden.

Nu de maatregelen door de overheid afgelopen vrijdag zijn aangescherpt, lijkt het een ander verhaal te gaan worden. “Het wordt zeer moeilijk om Jumping Mechelen dit jaar in te richten”, meldt Jumping Mechelen op haar Facebookpagina. “Momenteel informeren wij ons bij de overheid over de precieze regels waaraan ons event zou moeten voldoen. En dan zien we wel wat er nog kan of niet kan. Als we onder de bepalingen vallen van indoor-sportevenementen, dan zal het heel moeilijk worden.”

Beslissing valt eerstdaags

“De ticketverkoop is ondertussen gestart. Mocht het evenement worden afgelast, dan gaan we elk ticket terugbetalen”, zegt Katrien Van Miert, perswoordvoerder van Jumping Mechelen.

Mogelijk valt over het al dan niet organiseren van Jumping Mechelen 2021 eerstdaags de beslissing. Dat is ook nodig omwille van organisatorische redenen. In de loop van volgende week zou de opbouw van Jumping Mechelen in de Nekkerhal moeten van start gaan. Ook internationale ruiters weten graag op tijd of ze met de voorbereiding voor de reis naar Mechelen moeten starten.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio