Bij een huiszoeking in de omgeving van de Pothoekstraat heeft de Antwerpse politie 46.000 euro cash geld in beslag genomen. 

Bij een huiszoeking in de omgeving van de Pothoekstraat heeft de Antwerpse politie 46.000 euro cash geld in beslag genomen. © Politie Antwerpen

Politie neemt 46.000 euro, drugs en stroomstootwapen in beslag

Antwerpen, Merksem -

Bij een huiszoeking in de omgeving van de Pothoekstraat heeft de Antwerpse politie 46.000 euro cash geld in beslag genomen. Verder werd nog 1,3 kilogram cannabis, flessen lachgas en een stroomstootwapen in de woning aangetroffen. Ook in Merksem leverde een huiszoeking een grote vangst aan luxekledij, cocaïne en cash geld op.

nelo

Zaterdagnamiddag hield het wijkondersteuningsteam City een gerichte actie tegen overlast in de omgeving van de Pothoekstraat. Daar werd een dealer op heterdaad betrapt terwijl hij cannabis verkocht. “Tijdens de huiszoeking werden nog drie familieleden gearresteerd”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De politie nam een groot aantal luxegoederen, 1,3 kilogram cannabis, ruim 46.000 euro cash geld, 17 telefoons, en stroomstootwapen en verpakkingsmateriaal in beslag. Ook twee grote flessen lachgas werden aangetroffen in de woning. Twee van de vier verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Een man werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.


 

 © Politie Antwerpen

Luxekledij, cocaïne en 8.260 euro cash geld

Ook in de Van Heybeeckstraat werd een drugsverkoper op heterdaad betrapt. Twee personen kochten elk een dosis cocaïne. “De verkoper werd gevat op de Bredabaan. De kopers werden in gezelschap aangetroffen op café. Tijdens het fouilleren werd nog drugs aangetroffen”, zegt Bruyns.

Verdere controle van het gezelschap bracht nog 8.260 euro cash geld aan het licht. “Tijdens de huiszoeking bij de verkoper werd ook een hoeveelheid luxekledij aangetroffen. Deze werd in beslag genomen, net als het voertuig, de cocaïne, het ontvangen geld van de kopers en de GSM van de verdachte”, aldus Bruyns.

De verkoper werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio