Een sfeerbeeld uit een vorige editie van de Wereldmeerdaagse. 

Een sfeerbeeld uit een vorige editie van de Wereldmeerdaagse. © RR

Gemeentebestuur wil Wereldmeerdaagse heel graag in Brasschaat houden

Brasschaat -

De editie 2022 van de Wereldmeerdaagse in het gemeentepark ontvangt van het gemeentebestuur 15.000 euro steun. Dat geld is nodig omdat de organisator, de vzw Mundio, geen gebruik kan maken van de Ruiterhal, die vanwege stabiliteitsproblemen gesloten is.

Inez Ven (N-VA) die waarnemend burgemeester Philip Cools (N-VA), getroffen door het coronavirus, vervangt, vindt het evident dat de gemeente dit prachtig initiatief ondersteunt. “Duizenden leerlingen komen ernaartoe en we horen niets dan positieve reacties van de scholen. Mundio plaatst nu een grote tent naast de Ruiterhal en dat kost uiteraard handenvol geld. We houden het initatief graag in Brasschaat en daarom verlenen we een steun van15.000 euro. Een alternatieve locatie in Brasschaat zoals de leegstaande Opelgarage in het centrum, was niet haalbaar. Daar zou het allemaal nog duurder zijn geweest. Bovendien is de site naast de Ruiterhal ideaal wat mobiliteit betreft”.

Ven antwoordde hiermee op een vraag van Vlaams Belang-fractieleider Dimitri Hoegaerts, die zich afvroeg of Mundio zelf naar een alternatieve locatie heeft gezocht. “En konden zij zelf geen alternatieve financiële steun vinden bij de 20 sponsors die op hun affiches staan? Dat zijn toch niet de minste.” (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio