©  Richard Shotwell/Invision/AP

Politie doet inval in huis van Amerikaans zanger Marilyn Manson

De politie van Los Angeles is het huis van Marilyn Manson in West Hollywood maandag binnengevallen. De inval zou zijn gedaan vanwege de lopende onderzoeken naar seksueel misbruik van de Amerikaanse zanger, zo meldt showbizzwebsite TMZ.com.

Bron: TMZ.com, De Telegraaf

Manson was op het moment dat de politie arriveerde niet thuis, waarop zijn deur werd geforceerd. De aanwezige agenten hadden een huiszoekingsbevel bij zich om zichzelf toegang tot het pand te kunnen verlenen. Er werden onder meer harde schijven van computers in beslag genomen, die bekeken zullen worden voordat Mansons zaak wordt overgedragen aan de openbaar aanklager van Los Angeles.

Seksueel misbruik

Manson wordt verdacht van mishandeling en het seksueel en emotioneel misbruiken van meerdere vrouwen die naar buiten zijn gekomen met hun verhaal. Zo zou de zanger een kamer in zijn huis hebben die volledig geïsoleerd is tegen geluid, waarin hij vrouwen opsloot, mishandelde en misbruikte.

Zelf ontkent Manson schuldig te zijn en meent hij dat er sprake is van een hetze tegen hem. Volgens hem stemden de betreffende vrouwen in met de seksuele contacten.

LEES OOK. Marilyn Manson shockeert fans met bizar gedrag op het podium