In een woning aan de Catershoflaan in Merksem is maandagavond brand uitgebroken door omgestoten kaarsen. 

In een woning aan de Catershoflaan in Merksem is maandagavond brand uitgebroken door omgestoten kaarsen. © Google Street View

Omgestoten kaarsen veroorzaken woningbrand in Merksem

Merksem -

In een woning aan de Catershoflaan in Merksem is maandagavond brand uitgebroken door omgestoten kaarsen. Een zwangere vrouw (26) werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Vooral de woonkamer van het gebouw was aanzienlijk beschadigd.

nelo

Rond 21 uur kreeg Brandweer Zone Antwerpen een oproep over een woningbrand in de Castershoflaan in Merksem. “Enkele personen hadden voor de gezelligheid kaarsen aangestoken in de living. Iemand had deze per ongeluk omgestoten, waarna de brandweer onmiddellijk werd verwittigd”, zegt Kristof Geens, woordvoerder van Brandweer Zone Antwerpen.

De brandweer kwam snel ter plaatse en kon zo een ergere brand voorkomen. “Toen we aankwamen waren enkele meubels aan het branden.” Na het blussen, werd aanzienlijke schade opgemeten in de woonkamer aan de straatzijde. Er is ook water- en rookschade elders in de woning.

Hoeveel personen in de woning aanwezig waren, is onduidelijk. “Een zwangere vrouw (26) is ter controle naar het ziekenhuis gebracht om te kijken of ze niet te veel rook had ingeademd. Na haar ziekenhuis bezoek was het niet aangewezen dat ze de nacht zou doorbrengen in het pand. Ze kon gelukkig bij familie terecht”, aldus Geens.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio