Afgelopen zomer opende de stad een zwemzone in openlucht in het Keerdok. 

Afgelopen zomer opende de stad een zwemzone in openlucht in het Keerdok. © Joren De Weerdt

Mechelen wil graag ook zwemzone in ‘put van Hombeek’

Mechelen, Hombeek -

Na de installatie van een zwemzone in het Keerdok in Mechelen hoopt de stad er in de toekomst nog een tweede te installeren. Daarvoor kijkt ze naar de Egleghemvijver, in de volksmond bekend als de ‘put van Hombeek’.

In openlucht zwemmen kon afgelopen zomer al in het Keerdok aan het Van der Valkhotel. “Ondanks de mindere weersomstandigheden was dat toch een succes”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Een evaluatie van het proefproject was positief en dus kijkt het stadsbestuur uit naar nog meer mogelijkheden. “Samen met De Vlaamse Waterweg willen wij bekijken of we het clubzwemmen kunnen uitbreiden naar de Egleghemvijver”, vertelt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport. Vandaag is zwemmen daar verboden, al nemen veel mensen er toch een duik.

De Egleghemvijver is al jaren de thuis voor watersporten. 

De Egleghemvijver is al jaren de thuis voor watersporten. © Leo De Nijn

Als het haalbaar is, hoopt de stad in de Hombeekse vijver zelfs een estafetteparcours te organiseren. “Recreatief zwemmen ligt voor de beheerder nog moeilijk. Daarom zien wij in zo’n estafetteparcours een mooi alternatief. Het biedt ons de kans om meer beleving te bieden op het water. In het recreatiedomein van Hofstade (Zemst) was er deze zomer al zo’n parcours met opblaasbare elementen”, legt schepen Labsir uit.

Voorzichtig hoopt hij ook op een recreatieve zone voor kinderen in het Keerdok. Meer sportbeleving stimuleren, is voor het stadsbestuur een van de ‘XIV werven’ voor de resterende drie jaar van deze bestuursperiode.

LEES OOK: Dijlestad zet komende drie jaar in op ‘veertien werven’

svh

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio