De aanplanting van 130 bomen is begonnen. Bevoegd schepen Patrick Princen ging dinsdagochtend een handje helpen. © Stad Mechelen

Stad plant 130 bomen aan langs nieuwe tangent: “Echt bos aan oevers Dijle”

Mechelen -

Langs de tangent in Mechelen plant de stad de komende twee weken 130 bomen aan. De nieuwe verbindingsweg opent in het voorjaar van 2022 voor het verkeer.

Na meer dan twee jaar gaat de tangent binnenkort open. Hij verbindt de Brusselsesteenweg (N1) in Mechelen-Zuid met het Douaneplein (N15) aan de Nekkerhal. De nieuwe ontsluiting moet de Mechelse vesten (R12) ontlasten van doorgaand verkeer.

“Vanzelfsprekend hoort bij de tangent niet alleen verharde infrastructuur, maar ook veel groen”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Natuur- en Groenontwikkeling. Omdat nog niet alle werken afgerond zijn, kan nog niet al het groen worden aangeplant. Langs het traject is dinsdag wel al de aanplanting van 130 bomen gestart.

LEES OOK: Mechelen neemt zes gewestwegen over en geeft ze nieuwe toekomst

De meeste exemplaren komen op het Douaneplein, waar er 98 in de grond worden gestoken. “We planten hier dus een echt bos aan de oevers van de Dijle, omringd door fantastische fietsinfrastructuur”, vertelt de eerste schepen. Waar het al mogelijk is langs het traject komen er nog eens dertig bomen, vooral in de omgeving van de Coloma- en de Jubellaan.

De keuze van de boomsoorten viel op de zwarte els, de Japanse Kaukasische els, haagbeuk, de Kaukasische vleugelnoot, de honingboom, winterlinde, zoete kers, vogelkers en de veldesdoorn. Volgend plantseizoen worden er nog heel wat andere zones beplant.

LEES OOK: Verkeerscirculatie in Mechelse stationsbuurt verandert drastisch in lente 2022

svh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen