©  AP

Omikron bereikt Japan: eerste vaststelling bij dertiger die inreisde vanuit Namibië

Ook Japan heeft nu een eerste geval van een besmetting met de nieuwe omikronvariant van het coronavirus. Dat bevestigde een regeringsbron aan het persagentschap Kyodo. Het gaat om een reiziger uit Namibië die recentelijk was teruggekeerd.

dvtBron: Belga

LEES OOK. Zeker één geval van omikron in ons land, hoe vermijden we er nog meer? Marc Van Ranst legt uit

De man, een dertiger, landde zondag op de luchthaven van Narita (Tokio). Hij werd meteen getest en bleek besmet met de nieuwe coronavariant.

Afgelopen maakte Zuid-Afrika voor het eerst melding van deze gemuteerde variant. Intussen doken wereldwijd al tientallen gevallen op, waaronder ook in België, Canada, Israël en Hongkong. De omikronvariant zou veel besmettelijker zijn dan eerdere mutanten. Maar over het ziekteverloop en de effectiviteit van bestaande vaccins tegen de variant is nog weinig bekend.

Het nieuws over deze nieuwe coronavariant deed heel wat landen extra reisbeperkingen invoeren. Onder meer Japan besliste om vanaf vandaag/dinsdag de grens te sluiten voor buitenlanders. Japanners of niet-Japanners met een verblijfsstatus die komen uit hoogrisicogebied, moeten tot tien dagen in quarantaine.

Eerste minister Fumio Kishida wil hiermee “een worst-case scenario” vermijden, zei hij.

Vastgoed

Jobs in de regio