De gemeentelijke basisschool Albertstraat in Beerse blijft tot en met vrijdag 3 december gesloten. 

De gemeentelijke basisschool Albertstraat in Beerse blijft tot en met vrijdag 3 december gesloten. © RR

Basisschool Albertstraat gaat dicht door coronaproblemen

Beerse

De gemeentelijke basisschool Albertstraat in Beerse (BAB) is tot en met vrijdag 3 december gesloten door te veel coronabesmettingen. Het lokaal bestuur van Beerse heeft deze beslissing maandagavond genomen.  

“Door coronabesmettingen en quarantaine bij leerlingen en leerkrachten van basisschool Albertstraat werd de lokale crisiscel bijeengeroepen”, luidt de mededeling van de gemeente Beerse. “Er werd beslist om de lagere school vanaf dinsdag tot en met vrijdag 3 december te sluiten. De school contacteerde de ouders en zal herhalingsoefeningen geven aan de leerlingen. De kleuterschool blijft wel open en er is noodopvang.”

Eind oktober ging de basisschool De Singel in de Schoolstraat in Beerse al enkele dagen dicht door een corona-uitbraak. De gemeente vraagt nu ook aan de ouders om alert te blijven en mogelijke symptomen in de gaten te houden. “Ga voor een veilige keuze en vermijd de komende tijd buitenschoolse (groeps)activiteiten zoals voetbal of tennis. We willen alle bewoners vragen om alert te blijven. Het virus circuleert nu erger dan ooit. Om die reden herhalen we het opnieuw: blijf voorzichtig en respecteer de basisregels maximaal”, zegt het gemeentebestuur van Beerse. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio