Het kruispunt van de Nekkerspoelstraat met de Boerenkrijg- en de Lakenmakersstraat is een van de kruispunten die de stad wil aanpassen. 

Het kruispunt van de Nekkerspoelstraat met de Boerenkrijg- en de Lakenmakersstraat is een van de kruispunten die de stad wil aanpassen. © Dirk Vertommen

Stad maakt vijf kruispunten conflictvrij voor veiligheid fietsers

Mechelen -

Op vijf kruispunten met verkeerslichten wil de stad Mechelen versneld conflictvrije kruispunten invoeren.

“De fietsinfrastructuur verbeteren, doen wij niet alleen door nieuwe fietspaden aan te leggen. We willen vijf kruispunten ook conflictvrij maken”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). De meeste kruispunten met verkeerslichten worden beheerd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid. Maar ondertussen vallen ook verschillende van die kruispunten onder het beheer van de stad.

LEES OOK: Mechelen zorgt voor primeur met mobiele trajectcontrole tegen sluipverkeer

Concreet gaat het om het kruispunt van de Nekkerspoelstraat met de Boerenkrijg- en de Lakenmakersstraat in de wijk Nekkerspoel. In Mechelen-Zuid is er het beruchte kruispunt Plaisance: de Brusselse- en de Hombeeksesteenweg, de Brusselpoortstraat en de Ridder Dessainlaan komen er samen.

Ook de Liersesteenweg is sinds kort een bevoegdheid van de stad. Daar neemt ze de kruispunten met de Caputsteenstraat onder handen, dat met de Kerkhoflei en de Gasthuisveldstraat en dat met de Eikestraat en een verkaveling. “Het studiewerk per kruispunt wordt onmiddellijk opgestart. Het is onze bedoeling om de aanpassingen zo snel mogelijk te doen”, legt de burgemeester uit.

LEES OOK: Dijlestad zet komende drie jaar in op ‘veertien werven’

svh

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio