De webshop Trapp.be van de Brechtse trappistinnen is nu ook vertaald in het Duits, Frans en Engels.  © Elke Lamens

Brechtse trappistinnen willen wereld veroveren met webshop in vier talen

Brecht -

Dat corona opnieuw de deuren sluit van de kerstwinkel in de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth, is een domper voor de Brechtse trappistinnen. Maar ze blijven niet bij de pakken zitten, integendeel. Ze pakken uit met een webshop in vier talen.

Van over heel Vlaanderen lopen er bestellingen via de webshop Trapp.be, maar het wereldwijde web kent geen grenzen. “We hadden al heel wat buitenlandse klanten, vooral uit Nederland maar ook Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Af en toe zelfs van veel verder zoals uit Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten”, bekent abdis zuster Katharina. “Met de internationale webshop willen we die positie versterken.”

De trappistenbierlijn valt in het buitenland erg in de smaak. © Elke Lamens

“Vooral onze bierproducten, zoals de verzorgingslijn op basis van trappistenbier, zijn populair. In het buitenland is alles wat met trappist te maken heeft, heel erg gegeerd. Het was dus nodig dat we onze webshop lieten vertalen. Daarvoor kregen we subsidies van Flanders Investment and Trade (FIT). We zijn meteen op de kar gesprongen om onze webshop in vier talen te presenteren.” De webshop bestaat nu naast het Nederlands in het Engels, Frans en Duits.

Elke week verlaten zo’n twintig pakjes de abdijmuren in de Abdijlaan in Brecht © RR

Gemiddeld gaat er elke week een twintigtal zendingen de deur uit. “Met de feestdagen in het verschiet worden dat er hopelijk een vijftigtal. We verwachten nog geschenkverpakkingen, maar ook wij ervaren vertraging in de levering van grondstoffen.”

“We merken dat mensen tevreden zijn over onze producten. Het nieuwe badlinnen doet het erg goed. Zelfs nadat mensen het linnen een tijdje gebruikt en gewassen hebben, komen ze terug voor meer. Dat doet ons plezier.”

Naast de bierproducten is het badlinnen erg gegeerd in heel Vlaanderen. © RR

De opbrengst van de verkoop van al die producten, net als de kerstgeschenken en de Trappist Food (trappistenbieren, honing, kaas en confituur), gaat naar het onderhoud van de grote abdij. “Voorlopig moeten er door het wegvallen van de kerstwinkel nog geen werken on hold worden gezet, maar het mag niet al te vaak meer gebeuren.”

De zusters hopen met de feestdagen zo’n 50 pakjes per dag te kunnen uitsturen. © RR

Gelukkig zijn de zusters met de tijd mee en kunnen klanten nu uit binnen- en buitenland in de webshop terecht.

 (ella)

www.trapp.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners