Het stadsbestuur heeft haar beleidsprioriteiten tot eind 2024 nog eens opgelijst. 

Het stadsbestuur heeft haar beleidsprioriteiten tot eind 2024 nog eens opgelijst. ©  Dirk Vertommen

Dijlestad zet komende drie jaar in op ‘veertien werven’

Mechelen -

De lokale bestuursperiode 2019-2024 is halfweg, ook in Mechelen. Met ‘de XIV werven’ stelt het stadsbestuur van Vld-Groen-m+ haar prioriteiten voor de komende drie jaar nog eens scherp.

Sven Van Haezendonck

De ‘veertien werven’ die het Mechelse stadsbestuur presenteert, is geen compleet nieuw beleid. “Het zijn welomlijnde projecten voor de rest van de bestuursperiode. Ons bestuursakkoord en het speerpuntenbeleid zijn daarbij onze leidraad”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). Het plan heeft ook aandacht voor maatschappelijke behoeften en uitdagingen die zijn ontstaan door de coronacrisis.

De speerpunten voor het stadsbestuur zijn kinderarmoede, economie en mobiliteit. Zo herhaalt het stadsbestuur in ‘de veertien werven’ de ambitie om de kinderarmoede te halveren. Er is een fiets- en een verkeersveiligheidsplan en een parkenplan 2.0 dat voor nog eens een kleine tien hectare stedelijk groen moet zorgen. Voorts gaat er onder andere aandacht naar 2022 als het ‘Jaar van de Jeugd’ en de realisatie van klimaatneutrale wijken.

LEES OOK: Mechelen zorgt voor primeur met mobiele trajectcontrole tegen sluipverkeer

LEES OOK: Mechelen roept 2022 uit tot ‘Jaar van de Jeugd’

Met die veertien werven trekt het stadsbestuur ook naar de inwoners. “Mechelen is er voor de Mechelaars en wij willen ons oor te luisteren leggen en met hen in dialoog gaan”, zegt eerste schepen Patrick Princen (Vld-Groen-m+), bevoegd voor participatie. Het bestuur trekt naar de wijken en dorpen, maar er komt in de opstartfase ook een expositieruimte in het Huis van de Mechelaar.

Simulaties van projecten die op stapel staan, moeten Mechelaars een idee geven van het Mechelen van de toekomst. “In alle wijken en dorpen willen wij ook een stand van zaken opmaken: wat is er al gebeurd en wat staat er nog op stapel? Daar trekken wij de boer mee op”, vertelt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio