©  BELGA_HANDOUT

Geen WK voor darters Mike De Decker en Geert De Vos

Mike De Decker (PDC-69) is er net niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het WK darts. In het Engelse Barnsley moest hij in de laatste kwalificatieronde  met 7-5 zijn meerdere erkennen in de Engelsman James Wilson (PDC-8’).

BelgaBron: BELGA

De 25-jarige Mechelaar leek nochtans goed op weg. Zo versloeg hij achtereenvolgens de Tsjech Karel Sedlacek (PDC-66) met 6-3, de Engelsman Gary Blades (PDC-113) met 6-2 en de Nederlander Jeffrey De Zwaan (PDC-39) met 6-3. In zijn laatste wedstrijd tegen Wilson miste De Decker aanvankelijk een aantal dubbels om een kloof te slaan. Desondanks brak hij in het zevende leg door de darts van Wilson. Die brak echter meteen terug, nadat “The Real Deal” faalde bij het uitwerpen. Bij een 5-5 stand liet de Belgische nummer drie andermaal enkele dubbelkansen onbenut, waarna Wilson even later met dubbel achttien de overwinning claimde. 

Voor Geert De Vos (PDC-110) eindigde het kwalificatietoernooi al in de eerste ronde met een 6-4 nederlaag tegen de Engelsman Wayne Jones (PDC-73). 

Dimitri Van den Bergh (PDC-5) en Kim Huybrechts (Bel/32) zijn dankzij hun ranking rechtstreeks geplaatst.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio