De sneeuwtelefoon is er voor wie hulp nodig heeft bij het ijsvrij maken van de stoep. 

De sneeuwtelefoon is er voor wie hulp nodig heeft bij het ijsvrij maken van de stoep. © Jef Wijckmans

Sneeuwtelefoon: eerste hulp bij sneeuwruimen in Kalmthout

Kalmthout -

De komende maanden maken we ons op voor de koudste tijd van het jaar. Dat gaat vaak gepaard met sneeuw en ijs. Alhoewel iedereen verplicht is de stoep sneeuw- en ijsvrij te houden, kan niet iedereen dat. Via de sneeuwtelefoon kan je hulp inroepen.

Hoe gezellig ook, sneeuw en ijs kunnen heel wat hinder opleveren. Zeker voor zwakke weggebruikers is het opletten geblazen. Elke inwoner is dan ook verplicht de stoep voor zijn of haar deur sneeuw- en ijsvrij te houden. 

Wie minder mobiel of al wat ouder is en niet meer in staat is om die klus zelf te klaren, kan eventueel een beroep doen op buren, familie of vrienden. Wie bereid is om een handje toe te steken bij het sneeuwruimen, vindt op de website van de gemeente een kaartje. Daarop kan je je naam, adres en telefoonnummer vermelden en het in de bus steken van iemand die jij wil helpen.

Is zo’n alternatief niet mogelijk, dan kan je een beroep doen op de sneeuwtelefoon. Vrijwilligers maken het gangpad vrij van de voordeur naar de stoep en ook de stoep zelf wordt geruimd. Opritten worden niet geruimd. Voor die actie zoekt de gemeente nog vrijwilligers die willen sneeuwruimen wanneer nodig. Ben jij beschikbaar en help je graag, dan kan je je contactgegevens doorspelen via vrijwilliger@kalmthout.be.

www.kalmthout.be , sneeuwtelefoon: 03.641.63.55
evdw

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio