© Jan Van der Perre

Café De Prof wordt kerststal: “We gaan er een gezellige kerst van maken”

Antwerpen -

Café De Prof, een van de meest gevestigde studentencafés in Antwerpen zal er de komende weken anders gaan uitzien. Het personeel heeft het café omgetoverd tot een kerststal. Een beetje kerstmagie dat kan De Prof wel gebruiken, nu de coronamaatregelen voor danscafés zijn verstrengd. “Ik hoop dat we met de versiering mensen kunnen lokken om iets te komen drinken”, zegt Wim Bruneel, uitbater van De Prof.

Saar Van Olmen

LEES OOK: Universiteit Antwerpen schakelt zo veel mogelijk over op online lessen

Het lijkt wel of het kerstdorp zich van Lapland naar café De Prof verplaatst heeft dit jaar, en dat is niet zonder reden. De cafés hebben vrijdag een bittere pil moeten slikken nu ze om 23u moeten sluiten en er niet meer gedanst mag worden. Daar komt dan nog bij dat er steeds meer online lesgegeven wordt. De studenten blijven weg, en dat is een ramp voor uitbater Wim Bruneel, die er ondertussen al 31 jaar lang de baas is.

“We gaan van dans- naar praatcafé”, vertelt hij. “Zo snel we weer mochten dansen, zo vlug was het weer gedaan met de feestvreugde. Vrijdag was het hier nog stampvol en zijn we opengebleven tot 6u ’s morgens. Het was gewoon de drukste avond van de voorbije veertien dagen. Je voelde dat de mensen nog één keer volledig los wilden gaan.”

 

 ©  Jan Van der Perre

Kelder vol drank

Door De Prof mooi te versieren, hoopt Bruneel dat de mensen zijn voorraad zullen komen opdrinken. “We zitten met een kelder vol drank, vorig jaar hebben we daar heel veel van moeten weggooien. Hopelijk gebeurt dat nu niet meer.”

De uitbater verwacht dat er ten vroegste pas in maart versoepelingen zullen komen. Maar zo’n lange periode, dat kan voor zaken dodelijk zijn. “Toen ik hier ooit begon waren er ongeveer dertig studentencafés in de buurt, nu zijn we nog maar met zeven. Als je ziet dat de studentenpopulatie in die tijd meer dan verdubbeld is, dan moet je de rekening maken en besluiten dat het niet meer rendabel is voor de mensen hier in de buurt.”

Bruneel vertelt dat hij van nature optimist is, maar het ook als realist moet bekijken. “Als men ons nu vertelt dat we minimaal drie weken moeten sluiten, dan kunnen we daar niet positief over zijn. Ik heb een jong gevaccineerd publiek dat de dupe wordt van de malaise.”

Ondanks alles besluit Bruneel er toch een gezellige kerst van te maken. “We kunnen maar flexibel te zijn, en als het tegenvalt, dan hebben we op zijn minst toch nog in kerstversiering geïnvesteerd.”

 

 ©  Jan Van der Perre

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio