©  Boris Roessler/dpa

Alle Britse volwassenen kunnen derde prik al na drie maanden krijgen

Alle volwassenen in Groot-Brittannië moeten de kans krijgen om een derde dosis van een coronavaccin te krijgen. Voortaan moet dat al drie maanden na de tweede dosis kunnen, in plaats van zes. Dat bevelen de wetenschappers die de Britse regering adviseren over de vaccinatiecampagne maandag aan.

Bron: Belga

Tot nu toe konden alleen 40-plussers een derde dosis krijgen, maar binnenkort zullen alle volwassenen een boosterprik kunnen krijgen. Het wetenschappelijk comité, het JCVI, maakte het nieuws bekend op een persconferentie. Ze adviseren het comité ook om kinderen van twaalf tot vijftien jaar al een tweede dosis te geven drie maanden na de eerste dosis.

LEES OOK. De vierde golf in een oogopslag: zo verspreidt het virus zich over België en onze buurlanden

Omikronvariant

In het Verenigd Koninkrijk zijn al een tiental gevallen opgedoken van de omikronvariant. De adjunct van de chief medical officer van de Britse regering, haar hoogste gezondheidsadviseur, zei dat de “nieuwkomer” van de omikronvariant zorgwekkend is. Het aantal mutaties van de variant “doet ons vrezen voor een mogelijk effect op de effectiviteit van het vaccin”, zei hij. Maar hij riep de bevolking op “niet te panikeren”.

Zaterdag zei premier Boris Johnson dat er wegens die variant weer enkele beperkingen heringevoerd zullen worden. Zo wordt het weer verplicht om vanaf dinsdag een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer en in winkels. Ook wordt het sterk aangeraden aan kinderen vanaf elf jaar in de gemeenschappelijke ruimtes van scholen. Reizigers die in het Verenigd Koninkrijk aankomen moeten binnen de twee dagen een PCR-test uitvoeren en in afwachting daarvan in quarantaine.

LEES OOK. Voor de tweede keer coronavariant ontdekt in Zuid-Afrika en daar is een goede reden voor

Vastgoed

Jobs in de regio