©  REUTERS

Topman Twitter, Jack Dorsey, stapt op als CEO, technisch directeur Parag Agrawal volgt hem op

De CEO van Twitter, Jack Dorsey (45), stapt met onmiddellijke ingang op. Dat heeft het bedrijf officieel bevestigd. Hij wordt opgevolgd door Parag Agrawal, vandaag technisch directeur van Twitter .

Bron: BELGA

“Ik weet niet zeker of iemand het gehoord heeft. Ik heb mijn ontslag genomen bij Twitter.” Dat schrijft Dorsey op Twitter.

Hij richtte in 2006 samen met Noah Glass, Biz Stone en Evan Williams Twitter op. Op 21 maart 2006 stuurt hij de eerste tweet de wereld in: “Just setting up my twttr”. Die tweet veilde hij later als NFT voor 2,9 miljoen dollar (2,4 miljoen euro).In 2007 wordt Dorsey officieel CEO van Twitter, maar dat duurt niet lang. Een jaar later wordt hij door de raad van bestuur aan de kant gezet. Dorsey beslist daarom om het betalingsbedrijf Square op te richten. In 2011 krijgt hij wel opnieuw een grotere rol binnen Twitter en moet zijn tijd dus verdelen tussen zijn twee bedrijven. In 2013 trekt Twitter naar de beurs waardoor Dorsey een miljardair wordt.

Bijna twee jaar later, in oktober 2015, valt de taak van CEO opnieuw in de schoot van Dorsey. Sindsdien stond hij aan het roer, maar niet zo lang geleden waren er opnieuw pogingen om de oprichter uit het CEO-zitje te duwen. Dorsey kon zijn positie aanhouden door te onderhandelen. Er werd wel beslist dat het ‘opvolgingsplan van de CEO’ zou geëvalueerd worden.

Maandagnamiddag waren er al geruchten dat Dorsey zou opstappen als CEO. Dat hadden de Amerikaanse zender CNBC en ook het financiële persbureau Bloomberg gezegd. Zondagavond tweette Dorsey nog simpelweg: “Ik hou van Twitter”. Het aandeel Twitter schoot omhoog na de berichtgeving.

LEES OOK. Waarom Twitter “luie” CEO en oprichter aan de kant zet

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio