Paul Herygers zet een eenmalige talkshow op waar hij met andere ex-wereldkampioenen cyclocross Wellens en Liboton verhaal doet bij Michel Wuyts. 

Paul Herygers zet een eenmalige talkshow op waar hij met andere ex-wereldkampioenen cyclocross Wellens en Liboton verhaal doet bij Michel Wuyts. © gf

Paul Herygers houdt huiselijke talkshow over cyclocross vroeger en nu

Geel -

Wat krijg je als je voormalige veldritklasbakken als Paul Herygers, Roland Liboton en Bart Wellens samen zet met Michel Wuyts? Een knaller van een live talkshow over cyclocross die niets uit de weg gaat.

Hans Otten

De charmante toneelzaal van ’t Geels Volkstoneel in Rauwelkoven vormt op vrijdag 14 januari voor een keer niet het decor voor een klucht of drama, maar voor een gezellige talkshow over het veldrijden van vroeger en nu. Op het podium nemen niemand minder dan rascommentator Michel Wuyts en drie voormalige (meervoudige) wereldkampioenen cyclocross Bart Wellens, Roland Liboton en Paul Herygers plaats. Het is deze laatste klasbak die de organisatie op zich neemt.

“Mijn vriendin Sophie (Van Bael, red.) en ik zaten vorig jaar al te broeden op het idee om eens een live talkshow over het veldrijden op te zetten”, vertelt Paul Herygers. “Het idee is om het podium om te bouwen tot een ouderwets interieur met gezellige meubels. Wie de zaal binnenkomt, moet de indruk krijgen dat hij bij zijn moe thuiskomt. En op de zetel nemen dan gasten plaats die geen schrik hebben om het achterste van hun tong te laten zien. Het moet een toffe babbel over de staat van het veldrijden vroeger en nu worden.”

Ongezouten mening

Als gasten wisten Herygers en Van Bael enkele toptalenten van weleer te strikken. “Het was een puzzelwerk met agenda’s om iedereen bij elkaar te krijgen. Bart Wellens is zelf ploegleider (bij Tormans-Wanty Gobert, red.), Michel Wuyts, van wie ik megafan ben, heeft een eigen theatershow en met de geprikte datum zitten we juist tussen het Belgisch en Wereldkampioenschap veldrijden. Het is dan voor iedereen een heel drukke periode.”

Wuyts interviewt achtereenvolgens Liboton, Wellens en Herygers, en na een pauze krijgt hij de drie samen voor zich op de zetel. “Vooral in dat laatste luik verwacht ik dat er dingen worden gezegd die je nooit op televisie zou horen”, zegt de Kempense wielerheld met een lachje. “Ook de mensen in het publiek krijgen de kans de vragen te stellen waarop ze altijd al het antwoord hebben willen weten.”

Het opzet is om zowel herinneringen op te halen aan de eigen glorietijden, maar ook de cross van vandaag onder de loep te nemen. Zeker wanneer Wout van Aert en Mathieu van der Poel het veldritcircuit vervoegen, valt er veel te bespreken. “En we kijken ook naar trends bij de renners en het publiek. Ik ben zeker dat Bart en Roel (Roland Liboton, red.) daar een ongezouten mening over hebben.”

Kleinschalig

Het lijkt een gouden formule om mee langs de theaterzalen te toeren, maar vanwege de drukke agenda’s van de meeste betrokkenen blijkt dat onmogelijk. “Het moet een kleinschalige, maar heel ludieke avond worden, die we ook op andere manier nog proberen aan te kleden. De zaal is met zijn capaciteit van een honderdvijftigtal mensen ook geschikt om er de juiste huiselijke sfeer aan te geven.”

Tickets voor de live talkshow op 14 januari vanaf 19u in ’t Geels Volkstoneel op Rauwelkoven 59A kosten 10 euro. Ze zijn te vinden in de winkels van slagerij Vandecruys of via onderstaand mailadres.

praatavondgeel@gmail.com

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio