Om het virus in te dijken moeten we onze contacten opnieuw fors terugschroeven. 

Om het virus in te dijken moeten we onze contacten opnieuw fors terugschroeven. ©  EPA-EFE

De vierde golf in een oogopslag: zo verspreidt het virus zich over België en onze buurlanden

Het coronavirus heeft ons land opnieuw in zijn grip. Maar hoe erg is het nu werkelijk gesteld? Hieronder vindt u de evolutie van het aantal besmettingen, de ziekenhuisbezetting en de overlijdens in ons land. De besmettingen worden ook vergeleken met onze buurlanden.

mdm

Het aantal besmettingen stijgt sneller dan ooit. Hieronder ziet u de stijgende curve van de vierde golf. Laatste update: 24 november.

De vierde golf is ook voelbaar in de ziekenhuizen. Vaccinaties helpen om de symptomen af te zwakken. Vooral niet-gevaccineerden en mensen met onderliggende aandoeningen belanden in het ziekenhuis door de gevolgen aan covid-19. We zitten onderhand opnieuw op het niveau van april en mei. Laatste update: 26 november.

Het aantal overlijdens aan covid-19 was tijdens de zomer fors gedaald, tot amper een handvol per dag. Vandaag sterven opnieuw dagelijks meer dan 30 mensen aan covid-19. Laatste update: 26 november.

Europa kleurt opnieuw helemaal rood. Het virus woedt vooral in de Lage Landen en Midden-Europa (Oostenrijk, Tsjechië, Kroatië).