©  BELGA

Dominiek Lootens (Vlaams Belang): “Laat leraren die in Brussel lesgeven ook hun booster in Brussel krijgen”

Het Vlaams Belang wil dat leraren die in Brussel lesgeven er ook hun boosterprik kunnen krijgen. Nu krijgen leraren geen voorrang voor hun derde prik, tot ongenoegen van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA), die wil onderzoeken hoe hij het onderwijzend personeel sneller kan bedienen. De nieuwe vaccinatieronde staat in Brussel open voor alle 18-jarigen die in het Hoofdstedelijk Gewest wonen. “Stel de Brusselse vaccinatiecentra ook open voor leraren en personeel van de kinderopvang die in de hoofdstad werken, maar daar niet wonen”, vindt Brussels parlementslid Dominiek Lootens-Stael.

Bron: Belga

Tijdens de eerste vaccinatieronde kon iedereen die in het Brussels Gewest woonde of werkte geholpen worden in een Brussels vaccinatiecentrum. Dat leidde in maart nog tot zure oprispingen van het Brusselse collegelid voor Gezondheid Alain Maron(Ecolo), die er zich over bekloeg te moeten instaan voor de vaccinatie van mensen die buiten Brussel wonen.

Het Vlaams Belang meent dat een uitzondering op zijn plaats is voor mensen die dan wel buiten Brussel wonen, maar wel vitale functies in de hoofdstad vervullen. “We willen dat in de eerste plaats leerkrachten en personeel van de kinderopvang die deze gemeenschapsinstellingen zoals scholen en crèches in Brussel draaiende houden, zo snel mogelijk een derde vaccinatie kunnen halen wanneer zij dat wensen”, argumenteert Lootens-Stael. “Ook eventueel in de stad waar ze werken. Dat lijkt me de logica zelve, Brussel is een hoofdstad en geen eiland”, benadrukt het Vlaams Belang-parlementslid.

LEES OOK. Terwijl de coronacijfers blijven stijgen, is er ruzie over elk cruciaal onderdeel van onze strategie in vierde golf

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio