© rr

Nadat harde beelden rondgingen van mishandelde drugscriminelen: politie pakt Antwerpse broers op

Antwerpen -

De federale gerechtelijke politie heeft vorige week twee broers opgepakt voor het gijzelen en mishandelen van enkele Antwerpse drugscriminelen. Van de mishandeling dook eind september een expliciet filmpje op.

Op beelden die eind september opdoken in het criminele milieu en die ook gepubliceerd werden op de website van Gazet van Antwerpen, was te zien hoe drie Antwerpenaars die gekend zijn voor hun banden met het drugsmilieu zwaar aangepakt werden. Op de beelden was te zien hoe twee mannen in een zetel geschopt en geslagen werden door een aantal verdachten in trainingspakken. Een van de mannen had een vuurwapen in de hand, een andere dader een groot mes.

Na de mishandeling werden de slachtoffers, de Schotense drugscrimineel D.K., Borgerhoutenaar ‘Choco’ en een derde man, uit een auto gezet in de buurt van het Stuivenbergziekenhuis.  

LEES OOK: Dit is wat er gebeurt als je cocaïnedeal laat mislukken: schokkende beelden tonen hoe Vlamingen brutaal mishandeld worden

Drie verdachten in de cel

Twee maanden na de mishandeling hebben de speurders van de federale gerechtelijke politie al drie verdachten kunnen oppakken in Antwerpen. Kort na de feiten werd Borgerhoutenaar Mohamed E. opgepakt. Vorige week dinsdag werden de broers Said en Mustapha B. opgepakt in Deurne, zo bevestigen verschillende bronnen.

De beelden van de mishandeling werden na de gijzeling snel rondgestuurd in het criminele milieu, ze konden gezien worden als een waarschuwing. De slachtoffers werden ervan beschuldigd een ‘job’ te hebben aangepakt die ze vervolgens niet uitgevoerd zouden hebben. Hun opdrachtgevers beschuldigden hen ervan dat ze zelfs een voorschot aangenomen hadden om een partij cocaïne uit te halen uit de haven, zonder uiteindelijk iets te doen. D.K. ontkende tegenover zijn entourage ook maar iets te maken te hebben met de zaak, hij zei dat hij “ten onrechte” in de klappen heeft gedeeld. Niemand van de slachtoffers deed zelf aangifte bij de politie maar aan de hand van het circulerende filmpje werd wel een gerechtelijk onderzoek gestart. Dat onderzoek leidde recent tot een doorbraak. Het parket geeft geen commentaar bij de arrestaties in het dossier.

sare, vdaa

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio