©  Play4

Twee nieuwkomers in jury ‘Dancing with the stars’, Joanna en Jan zijn er weer bij

In de jury van Dancing with the stars zetelen ook dit jaar twee nieuwkomers. Davy Brocatus en Sam Louwyck geven hun stoel af aan Wim Vanlessen en Joffrey Anane. Joanna Leunis en Jan Kooijman mogen voor de derde keer op rij jureren.

Eline Debie

Met Wim Vanlessen haalt Play 4 een internationale ambassadeur voor dans aan boord. Wim was 20 jaar de absolute ster van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Hij is niet enkel een gevierd balletdanser, hij is ook een gerespecteerd jurylid bij danswedstrijden over de hele wereld en heeft zelf verschillende prestigieuze onderscheidingen ontvangen.

Joffrey Annane begon met breakdancen in een achterkamertje van een Antwerps jeugdcentrum en schopte het tot grote theaterproducties doorheen de Benelux. Hij werd finalist in tal van danswedstrijden en won dit jaar nog de Red Bull Dance Your Style 2021. Je kan hem ook kennen van zijn sketches voor De slimste mens ter wereld of als ‘Afrobelg’ op TikTok.

Stoelendans

Het is een beetje een stoelendans in de jury van Dancing with the Stars. In het eerste seizoen in 2018 werden Jan en Joanna vergezeld door Leah Thys en Michel Froget. In 2019 werden zij vervangen door Sam Louwyck en Davy Brocatus en nu moeten ook die juryleden hun zitje afgeven. Vooral Brocatus is daar niet echt mee gediend. “Uiteindelijk is zo’n danswedstrijd een beetje mijn kindje. Blijkbaar hebben ze met balletdanser Wim Vanlessen een nieuwe kinderoppas gevonden om mij te vervangen”, liet hij optekenen in TV Familie. “Terwijl ik al zo veel kilometers op de teller heb...”

Dancing with the stars is vanaf 4 december elke zaterdag te zien op Play4.