CdH verwijt PS om taxiplan op drafje door Brussels Parlement te willen jagen

De Brusselse oppositiepartij cdH is er niet over te spreken dat de PS-verkozenen het taxiplan van de regering-Vervoort bij hoogdringendheid in het Brussels Parlement willen indienen.

Bron: Bela

“Met deze geveinsde proactiviteit willen de socialisten hun eenzijdige visie over dit onderwerp opleggen, terwijl het plan nog niet met de sector overlegd is”, vindt het cdH.

Volgens L’Echo wil de PS-fractie vragen om het taxiplan, waarover de Brusselse regering het donderdag eens raakte, op de agenda van de volgende plenaire vergadering van het Brussels Parlement te zetten. Het uitgebreid bureau moet zich woensdag over de vraag buigen, waarna de commissie dan volgende week dinsdag de tekst zou behandelen, stelde PS-fractieleider Ridouane Chahid in de krant.

Het cdH is het niet eens met deze werkwijze en wil dringend een wijziging goedkeuren waardoor VVC-chauffeurs (voertuigen met chauffeurs, waaronder ook de Uberchauffeurs vallen) in de tussentijd hun activiteit kunnen voortzetten. En dit om de situatie te kalmeren na het arrest van het Brusselse Hof van Beroep waarop Uber de stopzetting van zijn activiteiten afgelopen vrijdag baseerde.

De oppositiepartij vraagt om “tegelijkertijd een gezond en sereen debat te starten over het door de regering voorgestelde Taxiplan”.

LEES OOK. Rudi Vervoort: “Uber is zelf verantwoordelijk voor deze situatie”