© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Lierenaar dreigt ermee molotovcocktails naar huizen van schuldenaars te gooien

Lier -

Een 26-jarige man uit Lier hangt een celstraf van tien maanden boven het hoofd omdat hij er tot twee keer toe mee gedreigd had een huis in brand te steken. De slachtoffers waren mensen die nog geld verschuldigd waren aan de beklaagde.

In april van vorig jaar zakte I.L. af naar Mechelen en maakte hij amok aan een woning. Het zou gegaan hebben om een persoon waarvan I. nog geld tegoed had. De Lierenaar was gewapend met een moersleutel en zou een deur hebben ingetrapt. Hij dreigde ermee dat hij een molotovcocktail naar het huis zou gooien. De bewoner kon alles filmen met zijn gsm en toen de politie het filmpje zag, herkenden ze I.L. als dader.

Een tweetal maanden later sloeg I.L. opnieuw toe. Deze keer bij iemand die hem nog 70 euro verschuldigd was. Via Messenger stuurde hij een bericht naar de vrouw in kwestie en zei dat ze maar beter kon betalen of dat er een molotovcocktail naar haar woonst zou gegooid worden.

Afgekickt

Advocaat Frédéric Thiebaut onderstreepte dat zijn cliënt van heel ver komt. “De man die destijds de feiten pleegde en de man die hier nu terechtstaat lijkt wel een andere persoon. Hij gebruikte toen drugs en is nu afgekickt. Iets wat hij op eigen houtje heeft gedaan. Hij besefte heel goed dat het zo niet verder kon.”

De raadsman stelde aan de rechtbank voor om zijn cliënt een probatie-opschorting op te leggen en stemde er ook mee in om hem eventueel door te verwijzen naar de drugsopvolgingskamer van de rechtbank. Uitspraak op 20 december. tdkMEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio