©  Eén

Conner Rousseau reageert in ‘Het huis’ op trouwfeest-rel: “Ik was daar voor mijn broer, niet om te feesten”

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is dinsdag te gast in Het huis. Hij krijgt een verrassingsbezoek van zijn halfbroer Steve, die vorig jaar in volle corona een trouwfeest gaf in Zuid-Frankrijk. Rousseau reageert voor het eerst op de controverse die daarop volgde.

Eline Debie

In juli 2020, toen er volgens de Belgische coronaregels geen dansfeesten mochten gegeven worden, doken beelden op van een feestende Conner Rousseau op de trouw van zijn broer. De partijvoorzitter beweerde dat alles volgens de regels verliep, maar het internet stond al snel op stelten.

“Conner was daar niet goed van”, zegt Steve Rousseau in Het huis. “Het onrecht was hard. Hij heeft toen niet gereageerd en dat vond ik verkeerd.” Conner had zijn redenen om niet te reageren. “Er is van alles geschreven. Maar je kan daar niets juist over zeggen”, reageert hij. “Ik heb lang getwijfeld om te gaan en Steve was daar kwaad over. Ik was er voor de trouw van mijn broer, niet om er te feesten.”

De jonge politicus stelt zich in het huis van Eric Goens volledig open voor diens vragen. Is het premierschap het ultieme doel? Hoe gaat hij om met de vele kritiek? En is de jongste partijvoorzitter van het land nu echt gelukkig? Bij aankomst wordt hij meteen verrast met unieke beelden uit 2003, toen hij kinderminister van Kinderrechten en Welzijn werd. “Oh, dat haar! En die flaporen”, lacht hij. Het huis is dinsdag om 20.40 uur te zien bij Eén.