Mogelijk krijgt Borsbeek drie verschillende ijskarren op bezoek. 

Mogelijk krijgt Borsbeek drie verschillende ijskarren op bezoek. © RR

Rondes van Borsbeekse ijsjesverkopers voortaan verdeeld over drie loten

Borsbeek -

Eigenaren van ijskarren zullen in Borsbeek binnenkort een bod kunnen uitbrengen op één van de drie beschikbare loten. Dit is één van de twee grote aanpassingen die het gemeentebestuur doorvoert in het aangepaste reglement voor de ambulante handel of de verkoop vanuit kramen in de straat.

Filip Spoelders

Om de concessies voor ijsverkopers toe te kennen, heeft het bestuur de gemeente in drie verdeeld. “Om ijs op een ronde te verkopen, hebben we drie loten voorzien. Er is een lot om met ijs rond te rijden in Borsbeek-West en een voor Borsbeek-Oost. Een derde bevat twee vaste standplaatsen op Fort 3. De biedingen zullen onder gesloten omslag verlopen. De hoogste bieder krijgt de concessie voor drie jaar toegewezen”, zegt schepen van Lokale Economie Ken Casier (N-VA).

Verder wijzigen de prijzen van ambulante standplaatsen voor marktkramers. “We hebben al lang geen prijswijzigingen meer doorgevoerd, waardoor we zeer laag zaten. We maken nu een onderscheid tussen handelaren die een jaarabonnement nemen of handelaren die sporadisch in onze gemeente staan. Een plaats voor een jaar kost 40 eurocent per meter per dag. Voor wie maar enkele keren komt, vragen we 80 eurocent per meter per dag. Onze diensten hebben namelijk in beide situaties administratief hetzelfde werk te verrichten.”

Vastgoed

Jobs in de regio