© Kerstmagie

Organisatie neemt extra maatregelen voor Kerstmagie in kasteel Cleydael

Aartselaar -

Kasteel Cleydael baadt van 4 tot 26 december in een magische kerstsfeer. Elf ruimtes en enkele kleinere plekjes in het kasteel zijn omgebouwd tot feeërieke decors voor een opvallend sprookjesverhaal, met zoektocht. De coronacrisis doet de organisatie wel extra maatregelen nemen.

Zowat de ganse maand december is het kasteel aan de Cleydaellaan voor het (ingeschreven) publiek geopend. In het historische gebouw zijn onder meer een speelgoedkamer, een snoepjeskamer, de slaapkamer van de kerstman en nog veel meer originele ruimten te bewonderen. Alles kamers zijn in een sprookjesverhaal verpakt en aan een zoektocht gekoppeld.

De organisatie werd vorig jaar ook al eens in de steigers gezet, maar moest toen door de lockdown worden afgeblazen. Een uitstel is momenteel nog niet aan de orde, maar de organisatoren nemen alvast toch een aantal belangrijke maatregelen.

“Een bezoek aan Kerstmagie wordt gelijkgesteld aan een museumbezoek en is dus toegelaten”, aldus de officiële mededeling. “Maar omdat we niets aan het toeval overlaten, gaan we zitplaatsen aanbieden tijdens de scènes die telkens maar een paar minuten zullen duren.”

De bezoekers zullen ook geen acteurs te zien krijgen. In de plaats daarvan komen via een druk op een voetknop de decors in de verschillende kamers met licht en klank tot leven. Per kwartier worden maximaal 24 bezoekers in het kasteel toegelaten. Die vertrekken in twee groepen van maximaal 12 personen. Elke groep krijgt een ceremoniemeester mee. Omdat de wandeling via éénrichtingsverkeer wordt geregeld, komen de groepen mekaar niet tegen.

Een Covid Safe Ticket is nodig voor iedereen ouder dan 12 jaar en twee maanden. Boven de 10 jaar moet iedereen een mondmasker dragen. De organisatie zegt alles te ontsmetten wat door bezoekers kan worden aangeraakt. Verder zorgt de organisatie voor voldoende verluchting en rekent ze er op dat iedereen die ziektesymptomen vertoont, zelf genoeg gezond verstand heeft om niet te komen.  

JEF WIJCKMANS

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio