Een buschauffeur van De Lijn schakelde op 27 januari in Turnhout de politie in omdat een passagier zijn mondmasker niet correct droeg. De reiziger, Redouan K. uit Turnhout, reageerde agressief toen de inspecteurs hem aanspraken.

Een buschauffeur van De Lijn schakelde op 27 januari in Turnhout de politie in omdat een passagier zijn mondmasker niet correct droeg. De reiziger, Redouan K. uit Turnhout, reageerde agressief toen de inspecteurs hem aanspraken. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Eén jaar effectieve celstraf voor agressieve man (28) die keer op keer overlast veroorzaakt

Turnhout

Een 28-jarige man uit Turnhout die zich dit jaar al enkele keren weerspannig heeft gedragen tegenover de politie, kreeg van de rechter een effectieve celstraf van één jaar.

Een buschauffeur van De Lijn schakelde op 27 januari in Turnhout de politie in omdat een passagier zijn mondmasker niet correct droeg. De reiziger, Redouan K. uit Turnhout, reageerde agressief toen de inspecteurs hem aanspraken. Hij probeerde zich los te rukken en gedroeg zich weerspannig. Een van de agenten liep in het tumult enkele gekneusde ribben op.

Op 2 april maakte K. in Turnhout met zijn handen naar de politie tot twee maal toe een gebaar alsof hij met een pistool schoot. De man weigerde te stoppen en de inspecteurs moesten pepperspray gebruiken om hem te kunnen boeien. Ook daarna in de cel reageerde hij agressief. Op 9 augustus was dezelfde man in Merksplas weerspannig tegenover de politie.

De rechtbank heeft de twintiger uiteindelijk bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van één jaar en een boete van 800 euro. “Zijn gedrag veroorzaakte heel wat overlast”, aldus de rechter. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio