© Joris Herregods

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Samen met mijn bomma keek ik naar ‘Familie’, ‘Wittekerke’ en ‘Tien Om Te Zien’”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Duncan D’Hondt (35).

“Ik ben opgegroeid op ’t Zuid maar mijn roots liggen in Suriname. Mijn moeder is naar hier gekomen toen ze 20 was en heeft toen mijn stiefvader leren kennen. Hij heeft me geadopteerd. Ze waren toen nog maar 21 en woonden bij mijn bomma thuis. Ik heb altijd bij mijn bomma gewoond. Zij was het die mij kwam ophalen van school. ’s Avonds keken we samen naar Wittekerke, Familie of naar Tien Om Te Zien.”

“Ik heb zelf ook lang op ’t Zuid gewoond. Tot ik de drukte wat beu was. Ik ben toen naar Puurs verhuisd. Daar heb ik acht jaar gewoond tot ik terugwilde naar mijn roots. We hebben even gekeken om weer op ’t Zuid te gaan wonen, maar wonen nu vlak bij de Dageraadplaats. Dat is een ideale locatie voor jonge gezinnen.”

“Ik heb een dochter van 1,5. Ik ben haar net naar de crèche gaan brengen. Mijn vriendin is freelance make-up artieste voor films en series en is op dit ogenblik een film aan het draaien. Ik ben ook freelancer, maar dan in de data-architectuur. Ik werk van thuis dus is het voor mij makkelijker om onze dochter naar de crèche te brengen. Ze is in coronatijd geboren. Dat heeft zo zijn voordelen. Ik kan haar zien opgroeien. Voor corona zat ik altijd op kantoor. Ze gaat ook maar parttime naar de crèche. De andere dagen is ze bij mij. Dat lukt perfect. Dat bedrijven hun beleid rond thuiswerken hebben aangepast omwille van corona, maakt het voor een jonge vader zoals ik een stuk eenvoudiger.” (evw)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio