© rr

Man staat terecht voor diefstal van planchetten: “Het ging om brandhout”

Lier, Berlaar -

Het Openbaar Ministerie heeft een jaar cel met uitstel gevorderd tegen S.S. uit Berlaar. Die stond terecht voor de diefstal van planchetten in cederhout. De beklaagde zelf vroeg de vrijspraak. Volgens hem ging het om brandhout.

Een getuige had gezien hoe er een bestelwagen met openstaande achterdeuren vertrok vanop het terrein van een bedrijf in bouwmaterialen in Lier. De laadruimte was volgestopt met houten planchetten.

De bestelwagen bleek afgeleverd te zijn op naam van een firma uit Berlaar. De zaakvoerder werd verhoord en die gaf toe op het bedrijfsterrein te zijn geweest, maar alleen om brandhout op te halen. Volgens de man was het bedrijf in kwestie daarvan op de hoogte.

Volgens het Openbaar Ministerie stonden de achterdeuren van de bestelwagen open omdat het om grote houten planken cederhout ging. “Moest het om brandhout gegaan hebben, hadden de deuren perfect kunnen gesloten worden”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy. Zij eiste een jaar cel en een boete van 800 euro, allebei met uitstel.

Resthout

S.S. liet zich vertegenwoordigen door advocaat Bram De Man. “Mijn cliënt blijft erbij dat het om resthout ging. Af en toe stopte hij bij het bedrijf in kwestie om er wat van die overschotten op te halen”, zei hij en vroeg de vrijspraak. Volgens de raadsman was er onvoldoende bewijs om zijn cliënt schuldig te bevinden. Vonnis valt op 20 december. (tdk)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio