Broer en zus Amelie & Bob hebben een eerste nummer klaar: Radio Silence.  

Broer en zus Amelie & Bob hebben een eerste nummer klaar: Radio Silence.  © rr 

Amelie & Bob brengen met Radio Silence eerste nummer uit

Zandhoven -

Zandhoven mag nieuw muzikaal talent verwelkomen. Amelie (20) en Bob (17) Smits hebben als Amelie & Bob hun eerste single Radio Silence uitgebracht. Het nummer is te beluisteren via Spotify en YouTube.

Kristin Matthyssen

De Carpenters met Richard en Karen Carpenter, het vroegere K’s Choice, Angus en Julia Stone, ja zelfs hardrockband AC/DC met destijds Angus, Malcolm en ook hun zus Margeret Young: dat een muzikale samenwerking tussen broer en zus vonken kan opleveren, werd in het verleden al genoegzaam bewezen. In Zandhoven is met Amelie & Bob Smits een nieuw zus-broer-duo opgestaan. De twee hebben hun eerste zelfgeschreven nummer Radio Silence via Spotify en YouTube gelanceerd.

Amelie studeert voor leerkracht secundair onderwijs aan de KdG Hogeschool in Antwerpen, terwijl Bob de afdeling Hout volgt in het VTI Zandhoven. “Mama heeft altijd gezegd dat ik sneller kon zingen dan spreken”, vertelt Amelie. “Ik heb altijd graag gezongen en ben muziekschool gaan volgen. Ook Bob is veel met muziek bezig. Hij volgt gitaar in de muziekschool.”

De twee deden onder de naam Amelie & Bob al wat kleinere optredens met covers, maar nu hebben ze dus hun eerste eigen nummer geschreven. Amelie is de singer-songwriter van het duo, Bob heeft Radio Silence muzikaal gefinetuned.

Hoe ze zelf de stijl van hun eerste nummer zouden omschrijven? “We hebben daar zelf ook al bij stilgestaan”, zegt Amelie. “Het valt zo’n beetje buiten alle categorieën. Noteer maar gewoon ‘pop’”, lacht ze. Hun eigen muzikale helden liggen meer in het countrygenre, Taylor Swift bijvoorbeeld. Amelie & Bob schreven al meer nummers samen, maar Radio Silence is het eerste dat in hun eigen ogen voldoende genade vond om op een breder publiek te worden losgelaten. “We zijn nogal kritisch voor onszelf.”

Als je als zus en broer muzikaal wil samenwerken, moet je zeker goed met elkaar opschieten? “Dat valt tegen, eigenlijk maken wij heel veel ruzie”, zegt Amelie. Oei, als daar maar geen vroege split van komt. Volgens Amelie niet. “Als het op muziek aankomt, komen wij heel goed overeen.”

Hun muzikaal talent hebben ze volgens Amelie van hun mama, die vroeger nog piano gespeeld heeft. “Onze papa is veeleer toondoof als hij een liedje nazingt. Van hem hebben we het zeker niet.”

Of er nog een derde broer of zus Smits is om een extra instrument toe te voegen aan de groep Amelie & Bob? “Nee, spijtig genoeg niet. We hadden er nog iemand met de beginletter ‘C’ moeten bij hebben, grappen we wel eens.”

Vastgoed

Jobs in de regio