GBS Eikenlaar 

GBS Eikenlaar © Eikenlaar

Afstandsonderwijs voor Eikenlaarschool

Reet -

De leerlingen van de school Eikenlaar moeten alvast deze week vanop afstand les volgen. De beslissing werd genomen nadat in zowat alle klassen coronabesmettingen werden genoteerd.

Basisschool Eikenlaar in Reet (Rumst) blijft deze week voor de leerlingen gesloten. De beslissing om voor de lagere school op afstandsonderwijs over te schakelen werd genomen na advies van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) en de medisch expert van Eerstelijnszone RupeLaar.

Eind vorige week werden in alle klassen van deze school aan de Eikenstraat coronabesmettingen genoteerd. Onder de besmette personen zouden geen ernstig zieken zijn. Toch werd beslist om voor de twaalf klassen deze week op afstandsonderwijs over te schakelen. De kleuters zijn wel nog welkom in de school.

Volgens onderwijsschepen Wendy Weckhuysen (CD&V) raakte ook een leerkracht besmet. In de school is wel noodopvang voorzien voor kinderen wiens ouders in de zorg staan of die echt geen mogelijkheid hebben om thuis te werken.

“Ik had ondertussen contact met de andere scholen in de gemeente”, zegt de schepen. “Daar beperken de maatregelen zich tot enkele klassen die gesloten blijven omdat enkele leerlingen besmet blijken te zijn waardoor ze in quarantaine moeten blijven.” (jw)

Ook de speelkoer blijft deze week leeg

Ook de speelkoer blijft deze week leeg © RR

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio