Britten die dagenlang vastzaten in ondergesneeuwde pub kunnen eindelijk naar huis

Stel je voor: je vertrekt ’s avonds thuis om iets te gaan drinken op café en plots steekt er een hevige sneeuwstorm op waardoor je dagenlang vast komt te zitten in de kroeg. Zo’n 60 Britten zaten sinds vrijdagavond vast in een afgelegen en ondergesneeuwde pub in de onherbergzame Britse regio Yorkshire Dales. Maar van paniek was nauwelijks sprake. “De sfeer is geweldig en er is nog meer dan voldoende bier aanwezig”, laat een van de gestrande klanten weten. De klanten zijn ondertussen naar huis vertrokken.

Bron: BBC

Op de facebookpagina wordt de Tan Hill Inn omschreven als “een unieke pub op een unieke locatie, gesitueerd op de top van het Penninisch gebergte, met een prachtig uitzicht, een verwarmend haardvuur, warme dranken, lokale bieren en goed eten”.

Als die omschrijving klopt zijn er slechtere plekken op Aarde om dagenlang gestrand te raken. Tientallen mensen zakten vrijdagavond voor een optreden van een Oasis-tributeband af naar de afgelegen pub in het natuurgebied Yorkshire Dales, de hoogst gelegen herberg (528 meter boven de zeespiegel) van het Verenigd Koninkrijk.

Storm Arwen

Diezelfde avond nog werden ze verrast door de storm Arwen die een koudegolf en een heel pak sneeuw meebracht naar de regio. Tegen zaterdagochtend was de pub bedolven onder een laag sneeuw van bijna een meter hoog en kwam er stevig wat schupwerk aan te pas om het gebouw uit te geraken.

Het hevige stormweer zorgde er ook voor dat stroomkabels in de regio neerkwamen en wegen onbruikbaar werden. De vriestemperaturen houden drie dagen later nog steeds aan, waardoor de aanwezigen nu al drie nachten als ratten vastzitten in de pub.

Maar de sfeer is nog steeds opperbest, zo blijkt. Sommige klanten willen liefst van al nog veel langer blijven, zo vertelt uitbaatster Nicola Townsend (61) maandagochtend aan BBC. “Onze gasten zijn enorm geduldig en begripvol en daar zijn we enorm blij mee”, vertelt ze. “Ons personeel werkt zich al dagen uit de naad om het zo draaglijk mogelijk te maken voor iedereen, maar de klanten steken zelf ook de handen uit de mouwen en wassen mee glazen af en houden het hier proper.”

Quiz en karaoke

De aanwezigen vullen hun dagen door zichzelf te entertainen met onder meer een quiz, bordspelletjes en er werd zelfs een karaoke-avond ineen gestoken. Uiteraard draagt de aanwezige drank er ook toe bij dat de sfeer lang niet onder het vriespunt zakt in de Tan Hill Inn. “Ik probeer er wel op te waken dat er niet de hele dag door wordt gedronken, want als plots het bericht komt dat iedereen kan vertrekken, moet dat natuurlijk veilig en verantwoord kunnen gebeuren. Bij het ontbijt geen alcohol dus”, lacht Nicola.

De pub laat weten dat de weg terug vrijgemaakt is en de klanten naar huis vertrokken zijn. “We hebben afscheid genomen van onze gestrande gasten. Ook een grote dankuwel aan onze rustige, geduldige en hard werkende medewerkers”, aldus de pub op facebook.

 joro

Vastgoed

Jobs in de regio