De betreurde Stijn Avonds en zijn kameraad Bartel Van Riet. 

De betreurde Stijn Avonds en zijn kameraad Bartel Van Riet. ©  BERT DE DEKEN

‘De Warmste Avonds’ verhuist naar volgend jaar

Olen, Herentals -

Geen ‘De Warmste Avonds’ op 11 december aan de Chirolokalen in Olen. De Herentalse scouts, die hun eerbetoon aan de vorig jaar plots overleden Herentalsenaar Stijn Avonds (49) ‘De Warmste Avonds’ hadden gedoopt - als knipoog naar de jarenlange inzet van Stijn tijdens De Warmste Dag in Onze-Lieve-Vrouw-Olen - lasten het feest af door de coronaperikelen.

“Met de huidige regels en de nieuwe verstrengingen is het niet haalbaar om dit evenementin goede banen te leiden. Wij willen de mensen graag een feest bieden enhebben geen zin om politie te spelen”, zegt oud-scout Jelle Van Den Bosch, medebezieler van het evenement

Familie en vrienden van Stijn Avonds bleven verweesd achter toen die op woensdag 26 augustus 2020 uit het leven stapte. Maar duivel-doet-al Stijn, de grote bezieler van De Warmste Dag op het marktplein van Olen, is verre van vergeten. Met een ferm feest aan de Chirolokalen in Onze-Lieve-Vrouw-Olen (Achter-Olen) wilden zijn vrienden hem herdenken.

Zijn inzet voor De Warmste Dag in Olen, het evenement dat hij samen met zijn maatje Bartel Van Riet ieder jaar organiseerde ten voordele van Kinderen in Nood in Nepal, de MS-Liga en het Olivia Fund, was zo groot dat de er geen volgende editie meer mogelijk bleek zonder de tomeloze drive van Stijn.

“Niemand zag zo’n organisatie nog zitten. Stijn zouden we nooit kunnen evenaren”, zegt Bartel Van Riet. ”Maar we kunnen er nog wel eens een lap op geven op een andere manier. Met een herdenkingsfeest en veel livemuziek. Maar dat zal dus niet voor dit jaar zijn. Rendez-vous volgend jaar dus, indien de coronacijfers het toelaten.” (hhm)

 

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio