Het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. 

Het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. © Stijn Van de Sande

Ruim 700 leerlingen van Sint-Ursula-Instituut volgen tot aan de examens afstandsonderwijs

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

Het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) schakelt tot aan de examenperiode over op afstandsonderwijs. Enkel de leerlingen van het eerste tot en met het derde middelbaar mogen nog fysiek naar school komen. “Op die manier hopen we de examens op een normale manier door te kunnen laten gaan”, zegt Ann Vanhaeren van het SUI.

Stijn Van de Sande

De leerlingen van het vierde, vijfde, zesde en zevende middelbaar van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver volgen vanaf deze week opnieuw afstandsonderwijs. In totaal gaat het om zo’n 720 jongeren. De maatregel geldt tot aan de examenperiode, die volgende week woensdag van start gaat. Tot dan worden enkel de leerlingen van het eerste tot en met het derde jaar en de leerlingen in de BSO-richtingen fysiek op school verwacht.

“We nemen deze beslissing omdat er de afgelopen weken te veel leerlingen te vaak in de studie zaten”, zegt Ann Vanhaeren van het SUI. “Verschillende leerkrachten zijn afwezig door corona of een andere ziekte en dat heeft een enorme impact op onze werking. Daarom hebben we om organisatorische redenen beslist om een deel van de leerlingen volledig afstandsonderwijs te laten volgen. Daardoor kunnen we de leerlingen die wel nog naar school komen ook beter spreiden.”

Examenperiode redden

Bij de leerlingen zijn er op dit moment geen grote besmettingshaarden. “We hebben af en toe een coronabesmetting en wat hoogrisicocontacten, maar gelukkig valt het voorlopig nog mee”, zegt Vanhaeren. “Door toch een deel van de studenten vanaf nu tijdelijk thuis te houden, hopen we de examenperiode op een zo normaal mogelijke manier te kunnen organiseren. Met zo veel mogelijk leerlingen én leerkrachten.”

“Intussen hebben we wel wat ervaring met afstandsonderwijs en we weten dus hoe we het moeten aanpakken. De leerlingen en leerkrachten raken er steeds meer aan gewend”, klinkt het. “En omdat al onze leerlingen een iPad hebben, kunnen we relatief eenvoudig de overstap maken naar het les volgen van thuis uit. In slechts enkele dagen tijd was alles geregeld.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio