© ATV

Topduif Super Flor ontsnapt, eigenaar vraagt om mee uit te kijken

Pulderbos, Pulle, Zoersel -

In Zoersel is topduif Super Flor ontsnapt uit zijn kweekhok. De kans is groot dat de duif naar zijn voormalig hok op de Molenheide in Pulderbos vliegt, maar dat is intussen afgebroken. Eigenaar Jo Van Staeyen vraagt om mee uit te kijken naar de opvallende donkere geschelpte, die de naam draagt van zijn in 2019 overleden vader Flor, die decennialang gemeenteraadslid was in Zandhoven.

Kristin Matthyssen

Super Flor is de belangrijkste kweekduif van Jo Van Staeyen. “Hij is mijn godfather”, zegt hij. “Al mijn beste duiven stammen van hem af. Hij won ooit eerste provinciaal. Het is ook een van de laatste duiven van het ‘hok Van Staeyen en zoon’ toen ik nog met mijn vader samenspeelde.”

In februari 2019 overleed Flor Van Staeyen. Hij was 36 jaar lang gemeenteraadslid en vader van huidig schepen Steven Van Staeyen. Het huis en de duivenhokken waar Super Flor vroeger rondvloog in Pulderbos werden inmiddels afgebroken en verdeeld als bouwgrond. Super Flor zat nu op een kweekhok in Zoersel. Iemand liet daar per ongeluk de deur open waardoor Super Flor kon ontsnappen.

“Hij werd al vier jaar enkel als kweker ingezet, wat maakt dat hij al vier jaar niet gevlogen heeft”, zegt Jo. “Dat baart me nog extra zorgen. Bovendien is het koud weer. De kans is groot dat hij richting Pulderbos of Pulle is gevlogen. Maar als hij in Pulderbos aankomt gaat hij zijn huis en zijn hok niet meer vinden. Mogelijk blijft hij daar wat rondhangen.”

Flor Van Staeyen. Super Flor was een van zijn laatste toppers. Voor alle duidelijkheid: de rosse duif op de foto is niet Super Flor.  

Flor Van Staeyen. Super Flor was een van zijn laatste toppers. Voor alle duidelijkheid: de rosse duif op de foto is niet Super Flor.  ©  rr

Er is nu een oproep om in de regio Zoersel, Pulderbos en Pulle mee uit te kijken naar de opvallende donker geschelpte duif met dikke witte snollen bovenaan de snavel, die al negen jaar oud is. Super Flor heeft een rode pootring met ringnummer B12-6068986 en nog een oranje bijring waar niets opstaat. “Ik wil hem heel graag terug. Ik ga elke dag op de plaats kijken waar het huis vroeger stond, maar voorlopig is hij daar niet te vinden”, zegt Jo.

Wie Super Flor vindt kan dat via Facebook melden aan Ellen Houbolt die het bericht deelde of bij AS Keukens van Jo Van Staeyen in Massenhoven.

Vastgoed

Jobs in de regio